BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

25 Kasım 2013 Pazartesi

PATATES ÇORBASI

Hayırlı günler..
Uzun aralar veriyorum,çok uzak kaldım sizlerden  ama blogumun bütün resimlerini tek tek geri yükleme işi beni zorluyor,yeni yayınlara fırsat bulamıyorum.Çok sıkıntılı zamanlar geçirdim neyse ki çoğu resimler arşivimde duruyordu olmasa silmiş olsam çok daha kötü olurdu benim için.Aman arkadaşlar blogunuzu ara ara yedekleyin,bir ayar yapacaksanız iyi düşünün ,hiç bir fotoğrafı bilgisayarınızdan silmeyin gün olup gereği oluyor.
Bu zamanda bana mail ve yorumları ile destek olmaya çalışan arkadaşlarıma minnettarım  hepsine ,teşekkür ediyorum onlardan aldığım güç ile bloguma tekrar tutunarak eksik fotoğraflarımı tamamlamaya ,devam etmeye karar verdim.İlk etapta çok zordu,2 senelik emeğim görünmüyor boş bir blog olarak karşımda duruyordu.:(( Blogumu tamamen silmeyi bile düşünmüştüm,yavaş yavaş toparlıyorum bakalım.Bu arada bazı yayınlarım silindi,bu tamamen benim hatam,bazı yayınlardaki resimlerimi bulamayınca yayını silerken arada resimi olanda olmayanda silindi gitti.Bu yayınlara yorum bırakan arkadaşlarım lütfen kusura bakmasınlar.

Havaların soğuması ile çorbalara sofralarda ağırlık vermeye başladık.Gerçi benim mutfağımda yaz kış çorba baş tacıdır:) Çoğu mutfakta pişen bir çorba arşivimde yerini alsın bakalım:)


                                   
                 PATATES ÇORBASI
         MALZEMELER:
3 adet orta boy patates,
1 adet kuru soğan,
8 bardak et suyu,
2 çorba kaşığı un,
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
karabiber,tuz
        ÜZERİ İÇİN:
 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 çay kaşığı pul biber ve nane
             YAPILIŞI:
   Tencereye yağ konularak soğanlar yemeklik doğranır.Pembeleşinceye dek kavrularak un ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.Patatesler soyularak doğranıp ilave edilir.Et suyu konularak kaynara çıkarılır.20 dakika kaynattıktan sonra rondodan geçirilerek tuz,karabiber ve süt eklenerek karıştırılıp 6-7 dakika  daha kaynatılarak kenara alınır.

  Tavaya yağ konularak  üzeri için nane ve biber yakılarak servis yaparken çorbanın üzerine dökülür,isterseniz sade karabiber dökerek te servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun..
                                               HOŞÇA KALIN:))

9 yorum:

  1. ellerine sağlık canım bende bloğumda olan resimleri genelde imagesde saklıyorum banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis bir çorba.
    Geçmişler olsun, bir kaç ay evvel benim de başıma geldi, yaşadıklarımı hala unutmadım. Eşim olmasaydı asla başaramazdım.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili ablacım mail attım sana.

    YanıtlaSil
  4. ablacım geçmiş olsun zor bir durum sahiden :( kolaylıklar diliyorum..
    çorban da nefis görünüyor ellerine sağlık ablacım..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. değişik çorbalar hemen gözüme takıldı yapılacaklar arasına aldım eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel şifa deposu bir çorba ellerine sağlık canım blogunu toparlamışsın emeklerine sağlık.. Blogculuk biraz sabır ve çook emek isteyen bir iş sana kolaylıklar diliyorum.. Allah yar ve yardımcın olsun..

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun, o kadar emeğin silinmesi çok üzücü, yine de toparlanmışsınız :)
    Ellerinize sağlık, patates çorbasını deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  8. Canım hiç bilmiyordum. Neden öyle olmuş ki blog ? Bazen böyle anlamsız şeyler olabiliyor maalesef :( Benim blog sorunlarım da çözülemedi. Bıraktım artık. Neyse şimdi sende sorun olmadığına sevindim. Çokkk öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Birincim çok üzüldüm elbette bizlerinde başına gelebilir bu olay. Ben fotoğrafları siliyordum genelde artık saklıcam. Umarım başka bir sorun yoktur, iyisin değil mi?

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...