BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

14 Ağustos 2012 Salı

İFTAR MENÜLERİ-26-


Ramazan-ı Şerif 26.günü iftar menü önerisi:
Un Çorbası,
Salata,
Patlıcanlı Güveç,
Pirinç Pilavı,
Pudra Şekerli Helva

                                              PATLICANLI  GÜVEÇ

                 
            MALZEMELER ve YAPILIŞI:


1 kg dana kuşbaşı,
2 adet küp doğranmış patlıcan,
2 adet küp doğranmış domates,
7-8 adet ince doğranmış yeşil biber,
4-5 adet yemeklik doğranmış kuru soğan,
1 baş sarımsak,
1,5 yemek kaşığı  salça,
2 tatlı kaşığı pul biber,
2 tatlı kaşığı tuz,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı tere yağı,
1 yemek kaşığı kekik bir tepsi veya derin bir kap içerisinde karıştırılır.


     Güvece konularak üzerine 1-2 adet halka doğranmış domates serilir.5 bardak su ilave edilir.(Malzemelerle aynı yüksekliğe gelecek kadar)Alimünyum folyo ile güvecin ağzı sarılarak kapağı kapatılır.
 
     Mutfağınızda pişirebileceğiniz gibi,müsait bir bahçeniz varsa odun ateşinde pişirin derim.Daha lezzetli oluyor.Hatta evinize yakın ekmek fırını varsa oraya da gönderebilirsiniz.Ben öyle yaptım.Fırın ateşi daha lezzetli yapıyor.Evde kaynara çıktıktan sonra çok ağır ateşte 20 dakikada pişer.Bahçede odun ateşinde kaynara çıktıktan sonra 20 dakika sonrasında odunun közünden hiç almayın servis saatine kadar hem sıcak kalır,hem helimli(kıvamlı) bir yemeğiniz olur.Ekmek fırınında 2,5 saatte pişer.Bu seçeneklerin hepsi ile ara ara güveç yapmış biri olarak size tavsiyem güveci ekmek fırınında pişmeye göndermeniz.Sıcaklık her tarafa aynı anda yayıldığından ve ağır ağır piştiğinden  olmalı yemeğiniz lokum gibi olur:))

                                                           PİRİNÇ PİLAVI

    MALZEMELER ve YAPILIŞI:
1 kase yıkanmış pirinç,2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytin yağında 2-3 dakika kavrulur.2 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek 2 kase et veya tavuk suyu eklenir.Kaynara çıktıktan sonra ağır ateşte suyunu çekene dek pişirilir.Suyunu çektikten sonra karıştırılarak 10 dakika dinlendirilerek servis yapılır.

                                                   PUDRA ŞEKERLİ HELVA

        MALZEMELER ve YAPILIŞI:

    2 Su bardağı un pembeleşinceye dek kavrulur.Ateşten alınarak 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri ilave edilerek karıştırılır.Ayrı bir tavada ısıtmış olduğumuz 1 su bardağından biraz aşağıda zeytinyağı veya sıvı yağ soğutulur.Kavurmuş olduğumuz una katılarak karıştırılır.Hatta mikserle dahi çırpabilirsiniz daha pratik oluyor un iyice düzleniyor.Parlak bir görüntü oluncaya dek karıştırılır veya çırpılır.Tabağa alınarak üzerine ceviz içi dökülerek sıcakken  veya ılıkken servis yapılır.
       NOT:Unu kavurup kavanozda  bekletebilir,istediğiniz zaman ısıtıp bu helva yapımında kullanabilirsiniz.Helvaya kullandığınız yağı ısıtmasanız da oluyor ama ısıtıp soğuttuğunuz yağı kullanmanız lezzetini daha artırıyor.Denemenizi tavsiye ediyorum

                          .HAYIRLI İFTARLAR,AFİYET OLSUN:))

 HEPİNİZİN   KADİR GECESİ  MÜBAREK OLSUN.
              Peygamberimiz,''faziletine inanarak ve sevabını yalnız Allah'tan bekleyerek bu geceyi ihya edenlerin,geçmiş günahlarının bağışlanacağı''müjdesini vermiştir.(Buhari)
    Bu geceyi hakkı ile ihya edebilmeyi ,dualarımızın kabul gördüğü ve  günahlarımızın bağışlanmasını Allah cümlemize nasip kısmet etsin.Dualarınızda hatırlanmak dileklerimle...

8 yorum:

  1. canımm benimm..
    kadir gecen mübarek olsunn..
    enfess görünüyor her şeyy yine.
    ellerine sağlık..
    dua ile...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım,bereketli olsun,hayırlı kandiller....

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım...
    kadir gecemiz mübarek olsun...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Canım bu Mübarek gecede Rabbim dualarımızı kabul,ibadetlerimizi Firdevs makamında makbul eylesin inşallah.Dualarda buluşmak dileğiyle hayırlı kandiller sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. canım bu aksam yıne harıka bır menu hazılamıssın ellerine sağlık..kavrulmus unu kavanoza koyma fıkrınıde cok sevdım önce kavurur kavonoza doldurursun sonra canın ıstedımı cıkırtıp cıkartıp pişirirsin ne guzel :)
    tüm dularının kabul olduğu hayırlı kandıller diliyorum canım..sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Kadir Gecemiz mübarek olsun .... Rabbim bu gecenin rahmetini hepimize esenlik eylesin dilerim .....Bu arada elinize sağlık sofranız harika olmuş rabbim halıl ibrahım bereketi versin ..

    YanıtlaSil
  7. hayırlı kandiller,afiyetrler olsun...

    YanıtlaSil
  8. Biricik güzel ablam..Mübarek olsun kandilin dualarımdasın dualarına sende kat beni..sevgiler.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...