BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

25 Eylül 2012 Salı

ODUN ATEŞİNDE, SACDA SAZAN BALIĞI




   
               Günaydın:))
   Bu aralar blogumu ihmal ediyorum,farkındayım ama inanın çok yoğun günler geçiriyorum.Bir düzen oturtana kadar sanırım bu böyle devam edecek.Sayfamı ve sizlere misafir olmayı çok özledim:)Sayfalarınızı en kısa zamanda ziyaret edeceğimi umuyorum.Beni merak edip mail atan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum  selam ve sevgilerimi gönderiyorum.
  Bugün sizlerle şehrimizde ki , Fırat nehrinden eşimin,abisi ile  tutmuş olduğu balıklardan soframıza  düşenleri paylaşmak istiyorum.Balıklar sazan balığı ama genelde Fırat balığı diye bilinir buralarda.Amatör balıkçıların bile kolayca yakalayacağı balıklar e nede olsa sazanlar:))
                 BALIĞIN HAZIRLANIŞI:
    Balığın derisi soyularak çıkarıldıktan sonra yıkanarak her iki yüzüne de bıçakla çizikler atılır.(Böylece daha iyi pişer ve ince kılçıkları erir.)Kağıt havlunun üzerine alınarak suyu emilir.Pul biber,tuz ve kekik karışımına bulanan balıklar,sacda tereyağını  eritip kızdırdıktan sonra yağa bırakılarak kızartılır.
               SOĞAN SALATASI :
   Soğanlar halka  halka doğranarak yıkanır.Suyu süzülerek içine kırmızı biber,tuz ve sumak katılarak yoğrulur.Üzerine limon suyu ve zeytinyağı  dökülerek servis tabağına alınır.AFİYET OLSUN..
 
                          Hayatınızda ki her şeyin  gönlünüze göre olması dileklerimle,HOŞÇA KALIN:))

16 yorum:

  1. harika görünüyor.hem oun ateşinde ,hem de sacın üzerinde tadınada doum olmamıştır sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. bende bu sıralar yoğunum ve dediğin gibi çok fazla internete giremiyorum :)

    balıklarda harika olmuştur eminim , taze taze :) afiyet olsun sizlere.

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Sazan balığının tadını pek bilmem ama nehir balıklarının tadına doyum olmaz onu biliyorum... Ellerinize sağlık...Eminim yemelere doyulmayan bir lezzet çıkarmışssınızdır ortaya..

    YanıtlaSil
  4. Hayırdır birincim, ne düzeni oturtuyorsun ? Güzel şeylerle meşgul olduğunu düşünüyorum. İnşallah öyledir :) Balığın odun ateşinde nefis olmuştur tabii :) Afiyet olsun hepinize canım.

    YanıtlaSil
  5. hiiiii nasıl güzel olmuş o ,vallahi canım çekti,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Bayıldım!!!..hem sazan balığına hem Fırat nehrinden oluşuna hemde sacda yapılmış olmasına..
    Ablam özledik..yapma böyle :)
    İnşallah bir düzene oturtursun hayatını..biz seni seviyoruz :)

    YanıtlaSil
  7. Nefis görünüyor, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. Nasıl lezzetli olmuştur o şimdi ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. cok lezzetli olmalı ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. bende de durum farksız gülümm ya..
    inşallahh her şey gönlünce olur..
    balık harika,bir de odun ateşinde...
    daha ne olsun ki..
    ellerine sağlıkk emeği geçenlerin..
    öpüyorum canımm..
    muhabbetle..

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  12. Sazan balığına bayılırım (evdekiler bıktı sazan aşkımdan :)) Nefis görünüyor balıklar, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  13. Odun ateşinde üstelik sacta pişmiş yemeğe doyum olmaz. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. AYY BEN ARTIK BLOG DOLAŞMAYACAĞIM
    BÜTÜN GÜZEL ŞEYLER BU AKŞAM BİR ARAYA TOPLANMIŞ
    ELLERİNE SAĞLIK
    HAYIRLI GECELR

    YanıtlaSil
  15. Selamünaleyküm ellerine sağlık balık tarifin güzelmiş. Okulların açılmasıyla bloglarda yayınlarda da bir azalma oldu ama inanıyorum ki tekrar eski ritme girerler..
    Takipteyim Allah'a emanet ol..

    YanıtlaSil
  16. ellerine sağlı canım nefis görünüyor kışı zaten balık mevsimi olduğu için seviyorum

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...