BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

4 Eylül 2012 Salı

TAZE İNCİR REÇELİ

         

                  Günaydın :))Bugün sizlerle incir reçeli tarifimi paylaşmak istiyorum.Eşimin arkadaşının  Trabzon'dan kendi bahçelerinden toplamış  göndermiş olduğu ,tamamen doğal incirlerle yaptım.İncir reçelini  ilk kez yapmama rağmen kıvamı,tadı oldukça güzel oldu.Bu sene çok reçel yaptım ama az az, çeşit çok oldu.İncir reçeli biraz fazla oldu onuda yaş tüketmeyi seven yok,kurutması da yağmurlara denk geldi yapamadım,ziyan olmasın diye hepsini reçel yaptım.
        İncir reçelinde suyundan çok tanesinin bol olması görüntü ve tat olarak daha hoş oluyor,yaparsanız bu ayrıntıya dikkat etmenizi önererek  geçen hafta yapmış olduğum reçelimin tarifine geçiyorum.


                                                             İNCİR REÇELİ

                   MALZEMELER:
62 adet incir(yaklaşık 2 kilo),
7 su bardağı şeker,,
yarım limon suyu,
5 bardak su

                    YAPILIŞI:
       Yaş incirin kabuklarını incecik soyarak,tencereye alıp üstünü örtecek kadar su koyarak yaklaşık 25 dakika kadar kaynatalım.İncirlerin rengi değişip,suyun altına inmeye başlamaları ile kaynar sudan alıp soğuk suya bırakalım.Soğuk suyunu süzüp,incirleri tek tek hafifçe sıkarak acı suyunu akıtalım.
       5 bardak su ve 7 su bardağı şekeri kaynatarak şerbet hazırlayalım.Oldukça koyu kıvamda bir şerbet olsun çünkü incirleri içerisine attığımızda sulanıyor.İncirleri ekleyerek hafif karıştırıp,ağır ateşte 20 dakika pişirelim.Yarım limon suyu sıkarak (2-3 tane orta boy limon tuzu da olabilir)5 dakika daha kaynatarak ateşten alalım.Soğuduktan sonra kavanozlara koyarak kaldıralım.Serin bir yerde muhafaza ederek tüketelim.Afiyet olsun..
      NOT:Ben reçelimi yaptıktan sonra Semra Ablam geldi , her yıl bahçelerinde ki incir ağacından reçel yaptığını ve 1 paket vanilya ekleyerek bir taşım kaynatsaydın tadı,kokusu daha güzel olurdu dedi.Reçelime baktım soğumuştu, limon suyunu sıktıktan sonra fazla kaynatınca rengi değiştiği için ben tekrar kaynatmadım.Ama  inşallah  bir daha yapınca vanilya ekleyeceğim.Semra ablamın tariflerine güveniyorum.Sizde incir reçeli yapacak olursanız  ateşten  almanıza yakın vanilya da ekleyin.
       Hepinize hayırlı,gönlünüze göre geçirebileceğiniz güzel günler diliyorum.
   
                                                                                                           HOŞÇAKALIN:))

13 yorum:

  1. Bayılırım.Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ah ablam yakın değiliz ki bahçemdekileri vereyim sana o kadar güzel incirler var ki burada da..
    İncir bir hazinedir ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Canım bayılırım incir reçeline kurusundanda harika olur ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. bu reçeli oldum olası hep sevmişimdir ,anneciğim her sene yapar sağolsun bizlerede yollar, ellerine sağlık canım hem bu güzel reçel ve tarif için hemde bana anneciğimi hatırlattığın için gurbetinde bu zor yanları var iştee:))selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Taze incir reçeli en sevdiğimdir. Reçellik incir bulabilirsem yapacağım bu kış için. Tarifi senden olacak tabi ki canım, harika olmuş ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. canım ellerine sağlık o organik incirlerlede ne lezzetli olmuştur..

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım incire bayılırım

    YanıtlaSil
  8. incir reçelini çok severim, yapabilir miyim bilmiyorum ama denemek isterim, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. incire de,reçeline de bayılırım ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  10. Cok farkli yapmissiniz.ben 3 gun gok tasinda bekletir,sekerle pisiririm.Elinize saglik, bu yontemide denemeli.

    YanıtlaSil
  11. incir reçeli benimde en sevdiğim reçeldir..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  12. İncir reçeline bayılırım bir de filmi var dı o da güeldi:) sevgiler canım

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...