BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

23 Kasım 2012 Cuma

ÖRGÜ ÇANTA

  Günaydın:))Hayırlı cumalar..Cumanın rahmet ve bereketi hepimizin üzerine olsun..
    Geçen sene  kızıma ördüğüm çantayı daha yeni astarladım:))Bir işin arasına başka bir iş girince böyle oluyor işte..Kızım çok sevindi ,nihayet anne diyerek  dün sabah taktı çantasını dershaneye giderken. Arkadaşları da çok beğenmiş.Bende buradan paylaşayım dedim,belki yapmak isteyenleriniz olabilir.


    Yapılışı oldukça basit ,ben bu çantayı  geçen yıl bir mağazada görmüştüm ,fotoğrafını çekmiştim:))Yani yapacak olanlar burada ki resimlerden rahatça yapabilirler.Ben tek resim almıştım.Arkasını çevirip hiç bakmamıştım çantanın.Bu sene çantalar tekrar çıktı mağaza askılarında yerini aldı ve ben fark ettim ki arkasında  düz örgü kullanılmış.Ben işgüzarlıkla iki tarafına da örnek koydum:))Dilerseniz sizde düz örgü kullanın.Birde ben kızım öğrenci olduğu için defter koyar diye defter boyunda ördüm,dileyen (örneğin orjinali  kısaydı)5-6.burgu da sonlandırabilir.



 
   
 
       MALZEMELER:
200 gr yün ,
3,5 numara  şiş
1 adet fermuar,
astarlık bez
      YAPILIŞI:
 1.resimdeki gibi başlayarak örüyoruz.İstediğiniz boya gelince önce burguların olduğu ilmekleri bir kerede keserek çantanın iki yanına doğru her sırada 1 ilmek keserek oval bir görüntü vererek örgüyü bitiriyoruz.Bir parça daha bu şekilde veya sadece düz örgü ile ancak aynı sayıda başlayıp,aynı şekilde ilmekleri keserek bitiriyoruz.Daha sonra şişe 12 ilmek atıyoruz iki parçayı yan taraflarından 1 er ilmek alarak şişteki ilmeklere katıp yan kısımlarını  altını ve askısını örüyoruz.Böylece çantamızın parçaları dikişsiz bir araya gelmiş oluyor.Askısını yanlarla bütün ördükten sonra askının iç yüzünden aynı sayıda ilmek alarak yan taraflardan her sırada ilmek almak kaydı ile askıyı iki kat ördüm. Astarlarken, çantayla aynı boy kestiğim 2 kat  astarlık bezin kenarlarını ,alt kısmını makineye çektim.Ön tarafa gelecek şekilde cep diktim ve daha sonra çantanın ağzına elde ilgiledim. Üzerine fermuarı ilgileyerek makine dikişi çektim. Çantanın önüne tığ da küçük çiçek motifi yaparak tutturdum. Karışık anlatmadım demi, yapımı çok basit.İnşallah anlaşılır ifade edebilmişimdir.Yapacak olursanız takıldığınız yerde lütfen çekinmeden sorun,yardımcı olmaya çalışırım.

 
    Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..
                                                            HOŞÇA KALIN:))

17 yorum:

  1. bayıldım..çok güzel..güle güle kullansın kızınız..

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı cumalar canım,ellerine sağlık çanta harika olmuş,güle güle kullansın prenses....(migrosta buna benzer örgü çantalar var sende görmüşsündür...onlardan hiç farkı yok süper olmuş)

    YanıtlaSil
  3. Rengine de modeline de bayıldım. Çok güzel olmuş ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir çanta olmuş ellerine emeğine sağlık bana da üç-dört sene önce çanta örersin diye ip hediye etmişlerdi..
    (Tığ işi ipiymiş galiba) ben de beceremem diye bi kenarda attım yıllardır saklıyorum. Çıkartıyımda biraz uğraşayım belki becerebilirim :)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel anlatmışsın bacım.ellerine emeğine sağlık güle güle kullanılsın

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.Kızınız iyi günlerde kullansın.sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. ay ne güzel olmuş ellerine sağlık canımcım

    YanıtlaSil
  8. Canım çanta çok şık ellerine,emeğine sağlık.Ha
    yırlı cumalar sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Cumamız Mübarek Olsun. Aşure Günümüz Hayırlı Olsun. Tuttuğumuz Oruçlar ve Dualarımız Bu Güzel Günler Hürmetine Kabul ve Makbul Olsun İnşaallah.
    Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  10. Hayırlı cumalar olsun..Ellerine kollarına sağlık canım çok şık olmuş.kızın güle güle kullansın..İyi hafta sonları dilerim

    YanıtlaSil
  11. hayırlı cumalar,örgü çantaları çok severim,eskiden birkaç tane bende de vardı.eline sağlık çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  12. ÇOK GÜZEL OLMUŞ EMEKLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık canım çok güzel olmuş büyük ihtimal örerim bundan 3 yumak ne yapacağımı bilemediğim ipim var rengide çanta olmaya müsait ben bir ara başlarım beceremezsem yardımını isterim canım
    kızın iyi günlerde kullansun hayırlı cumalar..........

    YanıtlaSil
  14. canım çok ama çok güzel olmuş rengi, örgünün desenine bayıldım..kızın iyi günlerde kullansın..ellerine sağlık arkadaşım..:)

    YanıtlaSil
  15. Canım ne kadar güzle olmuş ellerine sağlık, güle güle kullansın kızın.
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  16. Bu rengi zaten çok severim Birincim, modelde çok güzelmiş ellerine sağlık. Kızın güle güle kullansın :)

    YanıtlaSil
  17. Güle güle kullansın kuzucuk :)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...