BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

9 Kasım 2012 Cuma

ÜZÜM VE KIRMIZI ERİK İLE KARIŞIK MEYVE SUYU





                 Merhaba:))
  Hayırlı cumalar..Cumanın rahmet ve bereketi hepimizin üzerine olsun..
    Yazın serinlemek için bol bol tükettiğimiz meyve sularına kışında yemeklerimizin yanında enerji ve vitamin depolamak için devam diyorum ve sizlerle üzüm ve kırmızı erikten yaptığım karışık meyve suyunu paylaşmak istiyorum.

   Erikler ve üzümler bahçe mahsulü, erikler yenmeyi beklemekten  bayağı bir yumuşamıştı ,üzümleri ise  salkımlar da kalan patlamış üzümlerden  kullandım.Suyunu çıkarınca daha çabuk tüketiliyor, ziyan olmuyor.
   Sizler bu meyvelerden yapacağınız gibi dilediğiniz, elinizin altında bulunan  hangi meyve varsa  aynı şekilde meyve suyunu hazırlayabilirsiniz.
           YAPILIŞI:
    Ölçü veremiyorum,yazdığım gibi evde olan meyvelerden kullandığım için..Meyveler temizce yıkandıktan sonra bir tencereye konularak üstünü örtecek kadar su ilave edilerek kaynatılır.15 dakika kaynaması kafi olacaktır.Daha sonra bir kabın üstüne süzgeç konularak haşlanan meyveler bu süzgece dökülür.Kaşıkla karıştırılarak suyunun alttaki kaba geçmesi sağlanır.Fazla kaşıkla bastırmaktan kaçının ki aşağı kaba  meyvelerin tortusu geçmesin. Geçerse de tekrar süzerek çıkan meyve suyunu durulaştırın. Ben şeker kullanmadım.Meyvelerin kendi doğal tadında içtik.Ama siz tadına bakarak isterseniz şeker kullanabilirsiniz.Şeker koyarsanız, süzdüğünüz suyu bir taşımda şekerle kaynatarak ,soğuduktan sonra tüketebilirsiniz.Afiyet olsun..
HAYATINIZDAKİ HER ŞEYİN GÖNLÜNÜZE GÖRE OLMASI DİLEKLERİMLE...
                                                                                       HOŞÇA KALIN:))

16 yorum:

  1. hayırlı cumalar canım aminn
    ellerine sağlık
    bol vitaminli enfess birşey olmuş bu.

    YanıtlaSil
  2. Canım günaydın hayırlı cumalar ellerine sağlık bayılırım sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım bayılıyorum senin tariflerine tşkler canım paylaşımların için

    YanıtlaSil
  4. bu tarife çok sevindim, eve şişe meyve suyu hiç almam, çok teşekkürler, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. hayırlı cumalar doğal gibisi varmı.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. süper olmuş.bende zamanz aman yapıyorum buna benzer...çok sağlıklı gerçekten...ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Birincim bu yaz hiç bilmediğim halde kırmızı erik ve üzümü bir arada kullanarak bende meyve suyu yaptım. Çok güzel oluyor cidden, birde sen bahçendeki meyveleri kullanarak yapmışsın eminim çok lezzetli olmuştur. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. benim bundan içmem lazım :))
    kan yapar kan :))

    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  9. Ellerine emegine saglık arkadaşım adına yakışır tarifler veriyosun erik üzümsuyu nekedar güzeldir kimbilir şimdi

    YanıtlaSil
  10. Hayırlı cumalar canım ellerine sağlık. Çok pratik anlatmışsın. Ben üzümü süzgeçten geçirdim de kolum yorulmuştu. Zahmetli ama bir o kadar da lezzet ve bereketli oluyor..
    Paylaşımın için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  11. Tam bir şifa deposu olmuş
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Bende kışlık yaptım meyve suyumu bol bol,çocuklar çok seviyorlar..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  13. Bayılırım , biz kışlık yapıyoruz ,kış gelmeden tüketiyoruz:))
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  14. canim karanfilli kirmizi serbet yapmasini biliyormusun ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızı şerbet derken kırmızı şekerden (lohusa şekeri)bahsediyorsan eğer,biliyorum arkadaşım.Kısaca şöyle tarif edeyim:yarım kilo kırmızı şekeri 1 kilo şeker ve 2,5 litre su ile 20 dakika kadar kaynat sonra temiz bir kese içerisinde 4-5 tane karanfil ve 2-3 tane çubuk tarçın bırak içine.15 dakikada böyle kaynasın.Soğuduktan sonra dolaba kaldır.Şeker oranına göre servis ederken sulandırabilirsin. Umarım faydalı olmuştur anlattıklarım.Güzel yorumların için çok teşekkür ediyorum.Sevgiler:))

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...