BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

27 Aralık 2012 Perşembe

HELLİM PEYNİRİ KIZARTMASI


                GÜNAYDIN:))
    Uzun bir aradan sonra hepinize merhaba:))
Mail ve yorumla beni merak eden soran arkadaşlarıma buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.Çok şükür daha iyiyim.İnşallah bir daha bu kadar uzak kalmam sizlerden ve blogumdan diyerek kahvaltıya kızarttığım Hellim peyniri tarifime geçiyorum.

                     KIZARMIŞ HELLİM PEYNİRİ:
 

     Hellim peyniri oldukça tuzlu bir peynir olduğundan yarım saat kadar ılık suyun içinde beklettikten sonra ince dilimlere ayıralım.Teflon tavayı ısıtarak 1 yemek kaşığı zeytin yağını  her tarafına yayarak,(peynirlerin tavaya yapışmayacağı kadar yağ kafi)peynir dilimlerini tavaya dizelim.
  Orta ısıda 3-4 dakika kızartarak ters yüzlerini çevirip,2-3 dakika daha kızartma işlemine devam edelim.Peynirler önce bir eriyip dağılacakmış gibi görünse de kızarana dek toparlıyor panik yapmayın:)
   Kızaran peynir dilimlerini servis tabağına alarak kırmızı toz biber,karabiber ve kuru nane serperek damak tadınıza göre süsleyin.Afiyet olsun.
                       Hayatınızdaki her şey gönlünüze göre olsun ama önce sağlık olsun ..
                                                                                          HOŞÇA KALIN:))

16 yorum:

  1. Çok sevıyoruz bizlerde bu peynırı,sabah sabah çok ıyı geldi.ellerıne saglık canım.

    YanıtlaSil
  2. Günaydın canım..Seneler önce bu peynir marketlerde yoktu eşim her Kıbrıs'a gittiğinde getirirdi paket paket..Bayılırımmmmmm..Çok lezzetli olur.Ben de severek yaparım sadece ben yağ koymadan yapıyorum..Öpüyorum seni..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım hellim peynirini hiç denemedim inş bir gün denerim

    YanıtlaSil
  4. Ben de çok severim kızarmış hellim peynirini. Bu arada geçmiş olsun. Ben de bugünlerde hep doktora gidip geldiğim için bloglara uğrayamadım ancak yayın paylaşabildim. Atlamışım kusura bakma. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ailece bayiliriz kendisine ellerine saglik ablacim..full yagli full lezzetli bir sey bu..canim cekti :)
    Hayirli sabahlar ola :)

    YanıtlaSil
  6. Birincim ben bilmiyordum hasta olduğunu. Neyse geçmiş ama çok şükür. Şimdi iyi olmana çok sevindim :) Peynir kızartmasını ben de çok yaparım ve zevkle yeriz. Afiyet olsun canım :)

    YanıtlaSil
  7. Canım hellimi çok severim kahvaltıda ellerine sağlık sevgiler:)))Senden bir ricam var mümkünse bana sizli bizli yorum yazmasan:)))Abla diyebilirsin mutlu olurum:)))

    YanıtlaSil
  8. yemekteyizde duyduktan sonra bizde dadanmıştık bu peynire ilk yaptığımızda tuzdan yiyemedik daha sonra suya ısladık öğle olurmuş bunun usulu sonra sevdik yapar olduk paylaşım için teşekkürler canım eline sağlık

    YanıtlaSil
  9. ben genelde tost makinasında yağsız yapıyorum,ama hafif yağlı da fena olmaz hani.eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
  10. Birincim önce geçmiş olsun çok, daha iyi olmana sevindim.
    Canım bende kızarmış hellim peynirini çokk seviyorum :) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. hellim peynirini kim sevmezki :))
    valla ben bayılırım :))
    miiiis miiis...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  12. birincim öncelikle tekrardan geçmiş olsun canım umarım daha iyisindir ,bu arada ellerine sağlık canım her zamanki gibi yine görsellik süperr ve iştah açıcı:))selamlar sevgiler A.E.O

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel olur hellim peyniri,biz çocukken salamura peynirin tuzunu çıkardıktan sonra kızartırdık,hatta tost makinasında kızartırdık çok severim...ellerine sağlık....Bu arada geçmiş olsun ,bende 2 haftadır çok hastayım,en son 2 gün önce dayanamayıp tekrar doktora gittim,faranjit tüm vücüdümu etkilemiş kulaklarıma kadar iltihabik durum çıkmış...antibiyotik başladım şükürler olsun daha iyiyim,önceleri başımı eğemiyordum,kulaklarım patlayacak gibi oluyordu...Hayatın koşturması içinde stres olmamamsı imkansız...kendine dikkat et,ev hanımlığı çok daha zor ve hep derim bizler iş yerinde farklı yorulsak da oturuyoruz , ev hanımları hiç dinlenemiyorlar...Rabbim kolaylıklar versin hayırlı cumalar....

    YanıtlaSil
  14. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bende çok seviyorum bu tadı.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  15. Gelmiiiiş, geçmişler olsun.
    İyi olun inşallah bundan sonra.
    Hellimi benim kızlar çok sever,ekmeksiz sadece onu yerler:)

    Selam ve dualar.

    YanıtlaSil
  16. Canım merhaba,hayırlı cumaların olsun nasılsın?
    Gönül koyma bana sayfana uğramıyorum diye sadece sana değil hiç kimseye uğrayamaz oldum ben bu aralar,kusura bakma canım geçen gün sana kart atıcaktım adresini kaybetmişim kaldı,telefon edicem ilk fırsatta,selamlar olsun,Allah'a emanet olasın :)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...