BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

18 Nisan 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BAKLA


                                                          ZEYTİNYAĞLI BAKLA
      MALZEMELER:
750 gr taze bakla,
5-6 dal yeşil soğan,
2 adet yeşil sarımsak,
yarım çay bardağı limon suyu,
1 tatlı  kaşığı nişasta,
yarım demet dereotu,
1 adet  domates ,
1 çay kaşığı şeker,tuz,pul biber,
zeytinyağı

       YAPILIŞI:
   Baklalar yıkanarak kılçıkları temizlenir.2 yada 3 e kırılarak limonlu ,unlu suya konulur.( kararmaması için)Soğan,sarımsak,rendelenmiş  domates  tencereye doğranır.Baklaların suyu süzülerek tencereye eklenir .
    1,5  su bardağı suda   1 tatlı kaşığı nişasta eritilerek baklaların üzerinden dökülür zeytinyağı ,tuzu ,biberi konularak tencerenin kapağı kapatılır.Kaynara çıktıktan sonra kısık ateşte 40-45 dakika da pişirilir.Ateşten almaya yakın limon suyu ve dereotu ilave edilir.
   Tencerenin kapağı açık pişirmeyin baklalar  kararmasın .Pişirilen tencerede ılınması beklendikten  sonra yanında sarımsaklı yoğurt ile  servis yapılır.Afiyet olsun..

Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle...
HOŞÇA KALIN:))


22 yorum:

  1. oyyyy pekk güzelll görünüyoor.:)
    şimdi kendi bahçenden toplamışsındır sen bu baklaları canısı..
    organikk enn doğalındann...ohh miiisss mis.:)
    ellerine sağlık canım..
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. çok severim..ellerine sağlık,çok nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık nefis görünüyor,çok severim yoğurtlu harika bir yemek:)

    YanıtlaSil
  4. En sevdiğim lezzetlerden biri,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. ''özlettin kendini''bu sanal âlemde kulağa çok hoş gelen sözler ben blog yazılarımı yazarken ne kadar yorum alır diye hiç düşünmüyorum ama şurası bir gerçekki ne kadar gidersen okadar geliniyor çok nadirende böylesine ''özlettin kendini'' diyenler çıkıyor çok teşekkürederim benimde nerede acaba diyebileceğim birkaç isimden birisin sevgili arkadaşım :)
    bakla yemeğini senede bir kez yerim onuda çok severek yerim ellerine sağlık,sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım...
    bu mevsimde en güzeli valla :)

    YanıtlaSil
  7. Canim cok guzel gorunuyor AMA Ben sevemedim sevemiyorum nedense:( ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  8. Canım ellerine sağlık eşim bayılır baklaya ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel tarif etmişsin ellerine sağlık çokda güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  10. bayılırım tam zamanı bol bol yapıp yemek gerek.eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
  11. Eşim çok sever ve sık yaparım..
    Ellerine sağlık.
    Neifss görünüyor.

    YanıtlaSil
  12. Ne güzel olmuş rengi. kararmaması için kapağı açık pişiriyoruz demek, bilmiyordum bu püfü.. sağolasın canım, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  13. geçen gün bakla aldım...bir kısmının içini çıkarıp enginarla pişirdim ilk kez, fena olmadı :)...ama anladım ki benim damak tadıma pek uygun değil bu şekli :)
    kalanını da böyle pişircem, çok severim bol dereotlu ve yoğurtlu

    ellerine sağlık Birincim...

    YanıtlaSil
  14. Baklayı çok seviyorum canım ya :) ve kendime şaşıyorum eskiden hiç yemezdim. Şimdi bir seferde nerdeyse iki tabak bile yiyebiliyorum :) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık. Bol dereotlu bayılırım. Nefis görünüyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. ellerine emeklerine saglık......

    YanıtlaSil
  17. Baklayı ok sevmesek te faydalı olduğu için senede bir iki defa yaparız mutlaka. İç baklayı enginarla birlikte daha çok yiyoruz :) Afiyet şifa olsun canım :)

    YanıtlaSil
  18. biz buna karabakla deriz severim ama 2 defa denedim hiç beğenmedim ya ben beceremedim ya da başkasının yaptığı hoşuma gidiyor, yani senin yaptığın olsa yerdim şimdi afiyet olsun canım

    YanıtlaSil
  19. yanına da yoğurt ohhh süper
    ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  20. ben seviyorum ancak bizim evde yenmiyor :(( ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...