BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

31 Mayıs 2013 Cuma

MİLFÖY MANTI

        Hayırlı Cumalar..
  Cumanın rahmet ve bereketi hepimizin üzerine olsun .Gün masamdan milföy mantının tarifini paylaşacağım bugün sizlerle.
  El açması mantının yerini tutmasa da bütün milföylü tariflerde  olduğu gibi çok pratik ve lezzetli bir tarif.Değişiklik olsun ya da bugünde  zamandan tasarruf edeyim, işin kolayına kaçayım diyorsanız buyurun tarife:))



                                                         
                                                                    MİLFÖY MANTI

   
    MALZEMELER:
20 yaprak milföy,
200 gr kıyma,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı pul biber,
bir tutam ince kıyılmış maydanoz

  SOS İÇİN :
2 kase yoğurt,
3-4 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı tereyağı ,
1 yemek kaşığı salça


                 
                 YAPILIŞI:
        Milföyler çözüldükten sonra oklava ile çok az açılarak küçük karelere bölünür.Ben 1 yaprak milföyden enine ve boyuna 3 erli kareler keserek 9 kare elde ettim.(Daha ince olsun diyorsanız enine ve boyuna 4 er li kareler kesin yani 1 yaprak milföyü 16 küçük kareye bölün.)Kıymaya tuz,pulbiber,karabiber ve maydanoz ekleyerek yoğurun ,kestiğiniz karelere paylaştırarak uçlarından kapatıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.15-20 dakika fırınlamış olduğunuz mantıları sarımsaklı yoğurt ve tereyağın da kavurduğunuz  salça eşliğinde servis yapın.(benim yoğurtlu-tereyağlı halini çekmeye fırsatım olmadı:))Afiyet olsun..

Arşivimde ki diğer milföylü tariflerime BURADAN,
El açması mantı tarifime ise BURADAN bakabilirsiniz.

Hayatınızda ki her şey gönlünüze göre olsun,mutlu ,huzurlu bir hafta sonu geçirebilmeniz dileklerimle...

HOŞÇA KALIN:))

15 yorum:

  1. milföyden mantının yapıldığını bilmiyordum değişik bir tarif olmuş teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. aaa çok ilginç, tabi el açması mantı nerdeeeeee?

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık, çok lezzetli görünüyor:)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir fikir hem pratik,hem de eminim lezzetlidir.ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Canım hayırlı cumalar emeğine,ellerine sağlık çok pratik ve leziz olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. değişik ve eminim güzel olmuştur aklımda kalsın dediğim tariflerden olmuş ellerine sağlık birinci:)

    YanıtlaSil
  9. Çpk pratik , bayıldım.Tam benlikmiş,elinize sağlık .

    YanıtlaSil
  10. Sen yaprsin her sey güzel olur:)))

    YanıtlaSil
  11. çok güzel görünüyor ellerine sağlık dolapta mantım var ama sırf tadını merak ettiğimden yapacağım inşallah bu hafta şu yazılı sezonunu kapattıktan sonra

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık nefis görünüyor dolapta mantım var ama sırf tadını merak ettiğimden yapacağım inşallah

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık. Çok pratikmiş denemeli. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Ben bu mantiya bayildim inan.... mutkaka deneyecegim.... emeklerine saglik....

    YanıtlaSil
  15. Ohhh ellerine sağlık yoğurtlayıp yağlayınca harika olur eminim...sanırım fırından çıkar çıkmaz sıcak sıcak yoğurt dökülmeli değil mi? afiyet olmuştur yiyenlere,sen koşturmaktan yesende birşey anlayamamışsındır...sevgiler...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...