BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

3 Ocak 2014 Cuma

SONBAHARDAN KALANLAR,ELMA TOPLAMA VE GÜVEÇ


Hayırlı akşamlar..
Sayfama gelen tüm okuyucularıma selam olsun...


  Bugün paylaştığım fotoğraflar arşivimde kalmış,sıkı takipçilerim blogumla yaşadığım sorunları iyi bilirler.Ben derdime düşmüş, harıl harıl bloguma silinen resimlerimi yüklerken o kadar çok fotoğraf,tarif birikmiş ki...
   Üzerinden zaman geçince yazmakta zor  oluyor  ben sıcak sıcak dumanı üstündeyken tariflerimi,yaşamdan karelerimi paylaşmayı seviyorum.Zaman geçince tuhaf oluyor ancak bu günün anılarımızdan silinmemesi için arşivimde yerini almasını istedim.

   
 Kurban bayramının 3. günü eltime yardıma bağa gitmiştik,elma toplamak ve piknik yapmak bizlere kış gelmeden açık havada bulunmak için  güzel bir fırsattı.Harika bir gün geçirdik.Elma toplamak oldukça zor ve meşaggatli bir iş.Elmaları ezmeden öncelikle dalından koparıp bir yere topladık. Sonra da iriliğine,ufaklığına cinsine göre kasalara sıraladık.Kasalamaya başladığımızda çoktan hava kararmaya başlamıştı,fotoğraflayamadım.Ancak ortam çok güzeldi,yorulduğumuza değdi,güzel  farklı bir gün oldu.


 

   Yemeği eşim ve yeğeni  hazırladı biz elmaları toplarken bir taraftan güveçte  pişen yemeğimiz oldukça leziz olmuştu.

  Güveç için domates,yeşil biber bolca kuru soğan ve kuşbaşı doğranmış etler karıştırılır.Güvece doldurulur,2 yemek kaşığı salça,3-4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 su bardağı suda ezilerek güvecin üzerine dökülür.Ağzı sıkıca kapatılarak ateşe konulur,kaynara çıkınca ateşi azaltılır,taşmasın.Ağır ağır kaynayarak pişen toprak kaptaki yemek oldukça lezzetli olur.Pişmesine yakın,tuz,pulbiber ilave edilir.





                                              Yalnız değildik:))  
       





           

                                                                                 
 


  Pişen yemek,geniş bir tepsiye dökülür,yanında bol salata ile açık havada hep birlikte aynı kaptan yenir.Tadı böyle çıkar:))Afiyet olsun..

 


   Arşivimde bulunan;
   Güveçte tavuk yemeğim için BURAYA,
   Güveçte türlü yemeğim için BURAYA,
   Patlıcanlı güveç yemeğim içinse BURAYA bakabilirsiniz.

Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle...Hepimize musmutlu bir hafta sonu olsun..
HOŞÇA KALIN:))


          

5 yorum:

  1. ne güzel bir gün, benim için masal gibi.Yalnız o güveç yenmez mi ,ne kadar leziz görünüyor, eline sağlık yapanların..

    YanıtlaSil
  2. Böyle bir güzellik yok Birincim. Dalından Elma toplamak ne kadar güzel ya, hele açık havada güveç yapmak, yemek ne kadar keyifli bir şey. Valla çok isterdim orada olmayı :)

    YanıtlaSil
  3. sanki oralarda gibi hissettim hele elmalar :)

    YanıtlaSil
  4. maşallahh elmalar bu yıl pek bereketliymiş :) Gümüşhanede de aynı şekilde yapıyorlar hem ,iş hem piknik bir arada maaaile:) ne güzel ..

    YanıtlaSil
  5. Aman allahım ne kadar güzel elmaların bereketini artırsın afiyet olsun sizlere arkadaşım.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...