BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

22 Ocak 2014 Çarşamba

TAVADA ÇİPURA



HAYIRLI AKŞAMLAR:)
İzleyiciler gadgetim 2 aydır hata veriyordu,yükleyemiyordum.Bugün Kitap-evi arkadaşım bunun çözümünü sayfasında anlatmış sağolsun.Ben ve benim durumumda olan bir çok arkadaşım faydalandık.Kendisine bir kezde sayfamdan  teşekkür ediyorum.Bloglar arasında böyle bir dayanışma içerisinde olmak,destek olmak oldukça sevindirici.Sizlerde aynı sorunu yaşıyorsanız arkadaşımızın sayfasını ziyaret etmenizi tavsiye ederim.







 Tavada çipura sevmeyen yok sanırım.Ya da ben bu tadı çok seviyorum,herkesinde sevdiğini bu nedenle düşünüyorum:)Balık yemeklerini aslında sağlıklı olsun diye daha çok fırında ya da ızgara da tercih ederim.Ancak arasıra tavada yaptığımda olur yağlı yemekleri sanki daha çok seven bir milletiz:).Bugün ki balıklarda tavada pişti.
 Çipura iri ,etli bir balık olduğu için öncelikle dikkat etmemiz gereken şeyler,yıkayıp suları süzdükten sonra gövde kısımlarına arkalı önlü bıçakla derin çizikler atmak  ve pişirirken ağır ateşte pişirmeye dikkat etmek ki eti iyice pişmiş olsun.
 Balıklara gövdelerini çizdikten sonra, yarım limon suyu ,2 diş rendelenmiş sarımsak,1 tatlı kaşığı kekik ve 1 tatlı kaşığı tuz ile hazırladığımız sosu fırça yardımı ile iç kısımlarıda atlamadan sürüyoruz.Tavayı ısıtarak1 su bardağı zeytinyağı koyup yağı da  ısıtarak balıkları tavaya diziyoruz.Ağır ateşte arkalı önlü  pişirerek kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını bırakmasını sağladıktan sonra  yanında limon,salata ve soğanla servis yapıyoruz.Afiyet olsun..

Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..

HOŞÇA KALIN:))

5 yorum:

  1. Canım,
    gözün aydın.İyi ki böyle güzel insanlar var. Derler ya dünya iyi insanların yüzü hürmetine hala var.
    Ellerine sağlık. Balıklar nefis görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. Canım ziyaretlerimi hiç aksatmadığımı bilirsin com'a geçtikten sonra tüm ziyaretlerim düştü bende bu aralar rahatsızlıklarla uğraşıyorum ziyaretin beni çok mutlu etti,Dün akşam aklıma bloggere'de eklemek geldi demek oradan gördün teşekkür ederim,sevgiler...
    Çipura nefis görünüyor ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım balıklar çok nefis görünüyor.. İzleyiciler gatgetini düzelttiğin içinde sevindim.. Bende benim yayınladığım gibi yapınca düzeldi. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Gadget sorununu benimde bir arkadaşım hallerri sağolsun. Çok sinir bozucuydu.
    Balığı tavada da, fırında da severim, özellikle Çipura dediğin gibi etli bir balık olduğu için tercihimiz :) Ellerine sağlık Birincim.

    YanıtlaSil
  5. Birsencim çok leziz bir balık menüsü ellerine sağlık...Dünkü yorumun beni çok mutlu etti ve yardımın için de ayrıca teşekkür ederim...izleyicilerimi sayende geri aldım...hayırlı cumalar,sağlıkla kal...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...