BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

20 Şubat 2014 Perşembe

KOMŞULARIMLA ÇAY KEYFİ ,ELMALI TATLI ,MİLFÖY ÇUBUKLAR VE KAKAOLU YAŞ PASTA

Günaydın:)
Pırıl pırıl bir güne başlarken sayfama gelen tüm sevgili okurlarıma hayırlı günler,sevgi ve selamlar:))Komşularımla çay keyfimizden fotoğralara yansıyanları sizlerle paylaşıyorum.Olurda çay menüsü arayanlara fikir olur,benimde arşivimde anı ve kızlarıma tarifler olarak kalır:)
                                                                   Masamın genel görüntüsü



MİLFÖY ÇUBUKLAR
YAPILIŞI:İstediğiniz adet milföy yaprağını boyuna 5 eşit parçaya kesin yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Üstlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpiştirerek fırınlayın.10-15 dakikada 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.Sıcak servis yapın.Ben çay demlenene kadar fırınladım,sıcakken servis yaptım.Hem lezzetli hemde pratik:))
           ELMALI TATLI
       MALZEMELER:
17 adet ufak tatlı elma,
1 su bardağı ceviz içi,
1 yemek kaşığı tarçın,
1 su bardağı toz şeker,
      KREMASI İÇİN:
1 litre süt,
5 kahve fincanı şeker,
4 kahve fincanı un,
1 paket vanilya
           YAPILIŞI:
     Elmalar yıkanıp kabukları soyulduktan sonra ortasından oyularak çekirdekleri çıkarılır.Kabak oyacağınız varsa daha rahat elmaların ortasını çıkarabilirsiniz.Ben bıçakla yaptım , biraz zorlandım.Daha sonra elmaları tencereye dizerek her bir elma için 1 tatlı kaşığı şekeri üstünden dökün.Benim kullandığım şeker 1 su bardağından 1 parmak eksik kadara denk geldi.Yarım su bardağı su ilave ederek 8 dakika kaynamaya bırakın.Fazla kaynatmayın elmalar dağılır.Daha sonra haşladığımız elmaları tepsiye alırız.Cevizi ve tarçını karıştırılır.Elmaların içine bu karışım doldurulur.Bu işlemden sonra elmaların üstüne krema dökülür.En üste ise ceviz tarçın karışımından serpilir.Soğuttuktan sonra servis yapılır.Hafif ,nefis bir tatlı hala denemeyenleriniz varsa kesinlikle önerilir:)



       KREMALI,KAKAOLU,KEK PARÇACIKLI  YAŞ PASTA              MALZEMELER:
9-10 dilim kek(ufalanmış)
1 yemek kaşığı kakao,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı fındık içi karıştırılarak yoğrulur.
   KREMASI İÇİN:
1 litre süt,
5 kahve fincanı şeker,
4 kahve fincanı un,
1 paket vanilya karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir.
         YAPILIŞI:
  Tepsiyi ıslatılarak kek parçalarından hazırladığımız karışım yayılıp kaşığın tersi ile düzlenir. Üstüne verilen malzemelerle hazırlanan kremayı dökerek en üste kakao eleyerek dilimleyip buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra  servis yapılır.

                                           Peynirli puf puf poğaça




 Arpa şehriye salatası 
ve 

mahlepli un kurabiyesi




Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle...HOŞÇA KALIN:))

5 yorum:

  1. Herşey çok güzel görünüyor,ellerine sağlık bol muhabbetli huzurlu nice sofralarınız olsun inşallah...

    YanıtlaSil
  2. her biri ayrı leziz görünüyor doğrusu elmalıyı denemek isterdim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Nasıl güzel bir masa. Aç olunca bakmamak lazım bloglara herşeyi canım istiyor :))

    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. merhaba ellerinize sağlık masa harika görünüyor

    YanıtlaSil
  5. Hepsinin görüntüsü çok iştah açıcı,özellikle elmalıya bayıldım.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...