BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

1 Mayıs 2014 Perşembe

REGAİB KANDİLİ VE PUDRA ŞEKERLİ UN HELVASI

Hayırlı sabahlar değerli okurlarım...
   Üç ayların başlangıcı olan Recep ayının ikinci günü,ilk perşembesini cumaya bağlayan gecede idrak ettiğimiz bu kandil,''rağbet olunan,bol ihsan ve değerli hediyeler''anlamında olan Regaib adı ile anılır.Kur'an okuyarak,namaz kılarak dualarla Allah'dan af ve mağfiret dilediğimiz bu mübarek gecede ibadetlerimizin makbul olması dileklerimle hepinizin kandilini kutluyorum..
     Daha önce  BURADA yaptığım helva tarifimi bugün güncelleyerek sizlerle buluşturuyorum.Umarım dener,beğenirsiniz.

                                     PUDRA ŞEKERLİ HELVA

        MALZEMELER ve YAPILIŞI:

    2 Su bardağı un pembeleşinceye dek kavrulur.Ateşten alınarak 1 su bardağından bir parmak ekc sik pudra şekeri ilave edilerek karıştırılır.Ayrı bir tavada ısıtmış olduğumuz 1 su bardağından biraz aşağıda zeytinyağı veya sıvı yağ soğutulur.Kavurmuş olduğumuz una katılarak karıştırılır.Hatta mikserle dahi çırpabilirsiniz daha pratik oluyor un iyice düzleniyor.Parlak bir görüntü oluncaya dek karıştırılır veya çırpılır.Tabağa alınarak üzerine ceviz içi dökülerek sıcakken  veya ılıkken servis yapılır.
       NOT:Unu kavurup kavanozda  bekletebilir,istediğiniz zaman ısıtıp bu helva yapımında kullanabilirsiniz.Helvaya kullandığınız yağı ısıtmasanız da oluyor ama ısıtıp soğuttuğunuz yağı kullanmanız lezzetini daha artırıyor.Afiyet olsun..

Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle ..
HOŞÇA KALIN:)

15 yorum:

  1. HELVA NEFİS OLMUŞ CANIM.ELLERİNE SAĞLIK.KADİLİN MÜBAREK OLSUN.SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  2. hayırlı kandiller canım eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Reyhan'cım..Sanada hayırlı kandiller..

      Sil
  3. Regaip kandilin mübarek olsun canım sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Regaip Kandilin Mübarek olsun..Allah'ım ibadetlerimizden feyz almayı nasip etsin ve dualarımız kabul olur inşaAllah.. amiin..

    YanıtlaSil
  5. Birsencim kandil mesajı yolladım ama gelmedimi ,yayınlaya basmayı unuttum belkide kandilin mübarek olsun canım sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meltemcim ben geç girdim bloguma her iki yorumun içinde teşekkür ederim.Ancak yayınlayabildim.Hiç olmayan bir şey oldu,tansiyonum yükseldi iki gündür rahatsızdım çok şükür şu an iyiyim.Bende sevgileri gönderiyorum..

      Sil
  6. hayırlı kandiller helva harika görünüyor .....

    YanıtlaSil
  7. Çok severim Birsencim ellerine sağlık hayırlı kandiller...ben bunu yaparken normal helva gibi unu yağda kavurup sonra pudra şekerini döküyorum yağı sonradan dökmenin manası topaklanmayı önlemek olsa gerek....sevgiler hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Tülin'cim..Biraz geç cevaplıyorum sağlık sorunlarım oldu ancak nete girdim.Un sade daha çabuk kavruluyor yağ sonradan dökülsede topaklanma oluyor çırparak yada iyice karıştırarak topaklanma önleniyor..Benden de sevgiler..Hayırlı günler..

      Sil
  8. ellerine sağlık canım hayırlı kandiller ama biraz gec kaldım yorum yazmak icin sevgiler

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...