BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

29 Mayıs 2014 Perşembe

HAZIR YUFKADAN HAMUR KIZARTMASI

Hayırlı sabahlar:)Bugün pratik bir tarif  paylaşmak istiyorum.İster kahvaltılara,ister çay davetlerinize isterseniz yemek sofralarınıza aperatif olarak hazırlayıp sunun,her yere yakışır:)
Sadece yufka,yumurta,su ve kızartmak için sıvı yağ kullanacağız.Kişi sayısına göre yufka ve yumurta sayısını artırın.Ben 2 yufka için 1 yumurta kullandım.Yufkayı tezgahın üzerine yayın ve yumurtayı her yanına gelecek şekilde sürün rulo yaparak sarın 2-3 parmak eninde aralıklı olacak şekilde kesin.(Diğer yufka içinde aynı işlem uygulanacak.)


Kestiğiniz yufkaların üzerinden 1 bardak soğuk su dökün ve suyunu süzün.(Süzgecin içinde bu işi yaparsanız daha pratik olur.)Isıttığınız tavaya koyduğunuz yağ kızdıktan sonra dilimleri yağa bırakın,çok çabuk kızaracak tavanın başından ayrılmayın.:))Çıtır çıtır hamur kızartmalarımız  hazır..Afiyet olsun.

Gönlümüzde ki her şeyin hayatımızda hayırlısı ile olması dileklerimle..
HOŞÇA KALIN:))

4 yorum:

  1. Kahvaltı için harika bir seçenek ellerine sağlık,afiyet olsun sizlere...

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı sabahlar canım çok nefis görünüyor ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  3. Çayın yanında nasıl güzel gider şimdi bunlar ellerine sağlık Birsencim sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. çok pratik hemen ye çıtırdaklar olmuş eline sağlık canım

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...