BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

7 Haziran 2014 Cumartesi

ANDEZİT TAŞINDA TAVUK PİRZOLA

Hayırlı sabahlar...Sayfama hoş geldiniz kıymetli okurlarım..Emek harcayarak verdiğim tariflerimi değerli okurlarımla ,blog arkadaşlarımla paylaşmak hele ki bu tariflerimin uygulandığını ,beğenildiğini görmek beni çok mutlu ediyor.Bilginin zekatıdır paylaşmak ancak akşamdan beri canım çok sıkıldı ..Bir okurumun uyarısı ile baktığım bir blogda internette- benim verdiğim şekli- ile sadece benim blogumda bulunan bir reçel  tarifimin paylaşıldığını gördüm. Linkimin verilmemesi beni cidden üzdü.Emeğe saygı diye yazıp  duruyoruz ama nerede ? Allah ıslah etsin diyorum,Allah'ü Teala bile kulun ayıbını yüzüne vurmaz doğruyu bulmasını beklermiş,kul vazgeçmezse ayıbından işlemeye devam ederse o zaman aşikar  olurmuş.Bende bekliyorum bakalım:((..........
Bu hafta sonu için  harika bir tarif vermek istedim.Andezit taşında pişen etin,tavuğun lezzeti harika oluyor,kesinlikle denemenizi öneriyorum.Taşta tavuk suyunu salıp çektiği için lezzeti içinde kalıyor,mangalda pişirdiğimizden  daha yumuşak ve leziz oluyor.Etleri yıkayıp suyu süzdükten sonra  tuz,kekik,pul biber,sarımsak ve salça ile hazırladığımız sosla karıştırıp 2-3 sat buzdolabında dinlendirip andezit taşı ateşte ısındıktan sonra üzerine dizerek ateşi her tarafına gelecek şekilde yayarak pişirilir. 







     Daha önce BURADA taşta tavuk tarifimi vermiştim.Bu kez ayrıntılı resimlediğim için tekrar paylaşıyorum. 

     Gönlünüze göre,sağlıkla ve huzurla, sevdiklerinizle birlikte  mutlu bir hafta sonu geçirmeniz dileklerimle...HOŞÇA KALIN:))

7 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık. Görüntüler nefis.
    Dilerim bahsettiğin kişi en kısa zamanda yaptığı yanlıştan döner.Haksızlığını düzeltir.
    Sevgiyle kal.
    bülbülünyeri

    YanıtlaSil
  3. Birsencim başıma gelmedi böyle bir şey ama duygularını anlayabiliyorum sonuçta hepimiz bir emek veriyoruz yaptıklarımıza bunun izinsiz kullanılması çok çirkin umarım yaptığı ayıbın farkına varır canım bu arada hafta sonu barbekü keyfi için ideal görünüyor tavuklar eminim çok lezzetlidir afiyetler olsun .

    YanıtlaSil
  4. canım benim ellerine sağlık ne güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  5. nefis olmuş canım.olsada yesem dedirtiyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. değişik bir tavuk tarifi olmuş canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Immm enfes afiyet olsun sizlere Birsencim...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...