BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

28 Haziran 2014 Cumartesi

HOŞ GELDİN,ONBİRAYIN SULTANI RAMAZAN-I ŞERİF.... MENEKŞELERİM ve BAKIMI

      Sayfama hoş geldiniz değerli okurlarım..
Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed(s.a.v)şöyle buyurmuştur:''Ramazan ayı girdiğinde Cehennemin kapıları kapanır,Cennetin kapıları açılır.Şeytanlarda zincire vurulur.Bu mübarek ayın faziletine inanarak ve mükafatını umarak Allah rızası için Ramazan gecelerini ibadetle geçirenlerin geçmiş günahları bağışlanır.''
Ramazan-ı Şerifi sağlık,huzur,ihlas ve yardımlaşma ile geçirerek bayrama kavuşmayı Allah hepimize nasip etsin.Ramazan ayı hepinize hayırlı olsun.

İftar menü önerileri için BURAYA
Sahur menü önerileri içinse BURAYA bakabilirsiniz.


Menekşe çok sevdiğim çiçeklerden  olmasına rağmen bir türlü uzun ömürlü bakamadım.Hevesle diktiğim ya da aldığım menekşeler hep çürüdü.Uzun yıllar bende menekşe yetiştirmedim bu nedenle..Komşum elinde bir saksı menekşe ile çıkıp geldiğinde ben bakamam çürür gider dediğimde ısrarla bakarsın bu kadar çiçeğin içinde menekşeye de bakarsın suyunu ayarlayamıyorsun dedi.Suyunu fazla verdiğim için bu oluyormuş meğer.
Benim gibi bilmeyen okurlarım  olabilir bu bilgileri paylaşmak istiyorum.Diğer saksı çiçeklerine göre menekşelerin yaprakları kalın ve su tuttuğu için suyuna çok dikkat edilmeliymiş.Sık verilen su çürümeye sebep oluyormuş.Bende aman çiçeği solmasın ya da çabuk açsın diye toprağını hiç kurutmazdım.Suyun fazlası zarar,hatta menekşelerin tabaklarına su koyarak sulamak üst toprağından sulamaktan daha faydalı ve toprağı çok hafif nem kalana dek bekleyip sulamak daha uygun.Yapraklarından da su zamanının geldiği anlaşılıyor yapraklar su tuttuğu için su ihtiyacı olduğunda incelip kendini bırakıyor.Ayrıca üstten sulamada su verirken açmış çiçeğe su değdiğinde çiçek hemen çürüyor bunu da deneyimlerimle öğrendim.Doğrudan güneş ışığı hassas olduğu için menekşelere uygun değil.Ben camın önüne koydum ancak güneş ışığını camın önünde ki ağaçlardan dolayı direk almıyor  duvara sarılan hanımelleri ile yarışıyorlar sanki :)



     Derin olmayan yayvan saksılara dikmek köklerinin fazla suda kalmaması ve yapraklarının rahat büyümesi açısından önemli.Benim başta ki saksım değişecek iki kök oldu menekşem ayırdığımda diğer saksılar gibi yayvan olanlardan tercih edeceğim.Yerlerini çok sık değiştirmekte çiçekleri etkiliyor,bu hemen hemen bütün çiçekler için geçerli sanırım.Bulundukları yerdeki havanın akımına ,güneş ışığına alıştıktan sonra ortamı değişmeleri ile çiçekler gerileyebiliyor.Dinlenmiş su ile sulamaya,belli zaman diliminde  ve aynı ölçüde su vermeye  dikkat ediyorum.Sıcak havalarda daha sık zamanda toprağın suya ihtiyaç duyduğunu unutmayalım.




Sevgiyle,hoşça kalın...

10 yorum:

  1. Hayırlı Ramazanlar ablacım..
    annem menekşe konusunda uzmandır :) bende yavaş yavaş öğreniyorum :) Maşallah senınkıler de çok güzeller :)

    YanıtlaSil
  2. sanada hayırlı ramazanlar menekşeler harika:)))

    YanıtlaSil
  3. cok guzeller hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  4. hayırlı Ramazanlar size de. menekşeler biraz nazlı olurlar.yazları köye gittiğimde hep bozuluyorlar, artık almıyorum. ama çok severim. sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı ramazanlar canım menekşelerin çok güzeller umarım uzun ömürlü olurlar..

    YanıtlaSil
  6. hayırlı ramazanlar canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Ne kadar iç açıcı bir post olmuş. Menekşeler dediğin gibi çocuğuna bakar gibi ilgi istiyorlar. Hatta oturup karşılarına konuşmak gerekirmiş. :)) Hayırlı ramazanlar olsun.

    YanıtlaSil
  8. cok hoş bir post olmuş.menekşelerin bakımı gerçekten çok zor bir iş.blogunu takibe aldım benim blogumada beklerim. hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
  9. Birsen'cim hayırlı ramazanlar maşallah menekşelerin harika sevgiler....

    YanıtlaSil
  10. Birsencim merhabalar ne güzel görüntüler bunlar benimde menekşelerim var ve nasıl olduysa anlamadım yerini sevdi herhalde kaç zamandır çiçeklerini dökmediler seninkilerde şahaneymiş bu arada hayırlı ramazanlar diliyorum canım sevgiler.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...