BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

9 Aralık 2015 Çarşamba

ŞÖVALYE BERE

Sayfama hoşgeldiniz değerli okurlarım.Uzun aralar verdim biraz teknik sorunlar buna sebep oldu biraz vakitsizlik ama inşallah bundan sonra sayfamı daha sık güncelleyebileceğim.
Bugün sizlere çocuklarınız için yapabileceğiniz değişik şık bir bere tarifim var.Geçen kış yeğenime ve eltimin torununa örmüştüm çok beğenilen bir model.Fotoğraflar yeğenime ördüğüm bereye ait diğer berenin fotoğraflarını çekemeden vermiştim.1er adet siyah ve gri 100 gr lık nako bonbonla 2 adet bere ördüm.Diğer berede gri yerine siyah, siyah yerine ise gri renk ip kullandım.


Berenin yapılışı oldukça basit.İlk sırada,6 zincir çekerek içine 8 tane 2li trabzon dolduralım.İkinci sırada,her trabzanın başına iki kere batarak 16 trabzan üçüncü sırada ,bir tarbzanın başına tek birine çift batarak sırayı tamamlayalım.Dördüncü sırada ise trabzanların başına bir kez çift iki kez tek batarak örmek istediğiniz büyüklüğe gelene dek bu şekilde devam edelim.Kafa çapına kadar bu şekilde ördükten sonra 2 sıra hiç artırmadan örelim.bereyi ortalayarak arka kısıma gelecek tarafına 6 sıra trabzan yapalım.Tepe kısmından arkaya doğru ortalayarak 2 sıra trabzan inelim.


Ön kısım için yani bereyi şövalye beresi yapan kısım içinse 8 zincir çekelim.10 trabzanla doldurarak her iki tarafından artırarak 12 sıra örelim sonra yanlardan keserek 10 trabzan kalana dek aynı şekilde örelim.8 zincir çerek kalan on trabzanın üzerine ilmek atarak kapatalım.yanlara dikeceğimiz düğmeleri bu kısımlardan ilikleyerek bereye tutturalım.
    Paylaşımlarımı dilerseniz facebooktanda takip edebilirsiniz.Bunun için fecebook sayfamı beğenmeniz yeterli olacaktır.Sayfa adresim;https://www.facebook.com/birincisin

                                                                       Sağlıkla,HOŞÇAKALIN:))

5 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Çok şirin olmuş. Bayılıyorum şapka örmeye.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. ne güzel, sıcacık tutar hem başını hem yüzünü, emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar çok hoş olmuş ellerine sağlık zamanı geldiğinde bende yapacağım inşA'llah =)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir Birsencim ellerine sağlık,erkek çocuklarının çok seveceği bir model...daha sık aramızda görmek isteriz seni,sevgiler

    YanıtlaSil
  5. çok şık olmuş canım.emeğine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...