Uzunca bir aradan sonra hepinize merhaba:))
Hayırlı sabahlar:))
Bahar koşuşturması boya,badana temizlik derken blogumla ilgilenemedim maalesef :(
Bugün,arşivimde uzunca bir süredir bekleyen kardeşim Bilgin'in bizler için hazırlamış olduğu masası ve lezzetleri ile geldim.Hazır menü önerisi olarak tavsiye ediyorum,canım kardeşime bir kezde buradan ellerine,emeklerine sağlık diyerek selamlarımı gönderiyorum.
Kardeşimde toplandığımız bir günden masasının genel görünüşü
Menüdekiler:
Peynirli Puf Puf Poğaça,
Kısır ve Turşu,
Patatesli Rulo Börek,
Cevizli Kek,
Kakaolu Krep Sarma,
Makarna Salatası,
CEVİZLİ KEK:
MALZEMELER:
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı şeker,
2 yemek kaşığı kakao,
1 yumurta
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
2,5 -3 su bardağı un
3-4 yemek kaşığı ceviz içi(yağlanmış kek kalıbının içine dökülecek)
YAPILIŞI:
Un ve kabartma tozu haricindeki malzemeler çırpılır. Una kabartma tozu katılarak karıştırılan malzemenin içine azar azar ilave edilerek çırpılır.Yağlanmış kek kalıbının içine ceviz serpilerek üzerine çırpılan kek hamuru dökülür.175 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir.
KAKAOLU KREP SARMA
MALZEMELER:
1 yemek kaşığı kakao,
2 yumurta,
1 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı pudra şekeri,
1 yemek kaşığı sıvı yağ,
Aldığı kadar un
ARASINA:
3 yemek kaşığı bal,
1 çay bardağı fındık ve ceviz içi,
3-4 adet muz
YAPILIŞI:
Malzemeler çırpılır.Krep tavası az yağlanarak ısıtılır kepçe yardımı ile çırpılan harçtan tavaya dökülerek krepler hazırlanır.Her bir krepin üzerine bal sürülür fındık ve ceviz serpilerek muz konularak sarılır.2 parmak genişliğinde kesilerek kürdanlara takılarak servis yapılır.
PEYNİRLİ PUF PUF POĞAÇA
MALZEMELER:
1/2 su bardağı ılık su,
1/2 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı ılık süt,
1 paket yaş maya,
2 çorba kaşığı şeker,
2 tatlı kaşığı tuz,
1 yumurta (akı hamurun içine,sarısı poğaçaların üzerine),
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Maya ılık suda eritilerek bütün malzemeler karıştırılır.Un azar azar ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.1,5-2 saat mayalanmaya bırakılarak daha sonra mandalina büyüklüğünde parçalar koparılarak el ile açılıp arasına peynir-maydanoz konularak kapatılır,tepsiye dizilerek 10-15 dakika daha mayalandırılarak üzerine yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 25-30 dakika üzeri kızarana dek fırınlanır.Sıcak sıcak servis yapılır:)
PATATESLİ RULO BÖREK
MALZEMELER:
6 adet yufka,
1 yemek kaşığı çörek otu,
3 yumurta,(1 yumurtanın sarısı üzerine)
1 su bardağı süt,
yarım su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı su
BÖREĞİN İÇ MALZEMESİ VE YAPILIŞI:
1 adet kuru soğan,2 yemek kaşığı sıvı yağda kavrularak içine 1 yemek kaşığı salça konulur.Haşlanmış 3 adet patates rendelenir kavurmaya devam edilerek 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı pul biber,karabiber eklenerek karıştırılır.
Su ,süt,yağ ve 3 yumurta(1 inin sarısı üzeri için ayrılacak) çırpılarak elde edilen karışımdan serilen 1 adet yufkanın üzerine kaşık ile serpilir.2.yufka 1.yufkanın üzerine kapatılarak böreğin iç malzemesi yayılır ve yufka rulo olarak sarılır.2-3 parmak eninde kesilerek fırın tepsisine dizilir.Yufkaların tamamına bu işlem uygulanır.Üzerine yumurta sürülür ve çörek otu serpilir.180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakikada pişirilerek servis yapılır.Afiyet olsun.
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle...Mutlu pazarlar:))
HOŞÇA KALIN:))