KIYMALI,BULGURLU SEMİZOTU ÇORBASI:
MALZEMELER:1 DEMET SEMİZOTU,1 ÇAY BARDAĞI İNCE BULGUR,1 KURU SOĞAN, 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA, 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ VE PUL BİBER,2-3 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ,2-3 YEMEK KAŞIĞI KIYMA,YAPILIŞISIVI YAĞ DA SOĞANLAR PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR,KIYMALAR İLAVE EDİLEREK SUYUNU ÇEKTİĞİ ZAMAN SEMİZOTLARI (TEMİZCE YIKANIP VE KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANDIKTAN SONRA)İLAVE EDİLİR.ONLARDA SUYUNU SALIP ÇEKTİKTEN SONRA SALÇASI,BULGURU,TUZU,BİBERİ EKLENEREK 15-20 DAKİKA KAYNATILIR.PİŞEN ÇORBAMIZ SERVİSE HAZIRDIR. SICAK SICAK TAM BİR VİTAMİN
harıka bır lezzet...aslında vıtamın patlaması desek daha doğru olur..ellerıne saglık canım..
YanıtlaSilbu yemek tam bana gore vıtamın deposu,ellerıne sağlık canım senın tarıflerınde çok güzel,sevgiler...
YanıtlaSilbu yemek tam bana gore vıtamın deposu,ellerıne sağlık canım senın tarıflerınde çok güzel,sevgiler...
YanıtlaSil