MALZEMELER:
1kilo lahana,
500gr kıyma,
1çay bardağı ince bulgur,
1 yemek kaşığı salça,
1tutam maydanoz,
pul biber,tuz,
1 yemek kaşığı sıvı yağ,
2 adet ince kıyılmış kuru soğan.
YAPILIŞI:
Lahana yaprakları tek tek ayrılarak içine 1kaşık tuz atılmış kaynar suda haşlanarak süzgece alınır.Başka bir kapta malzemeler karıştırılarak bir güzel yoğrulur. Lahana yapraklarının damarlı yerleri ayrılarak hazırlanan içten konularak elde veya düz bir zeminde sarılır.Tencereye dizilen sarmaların üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağda 1 yemek kaşığı salça dağlanarak dökülür.Sarmaların hafif üzerine çıkacak sıcak su ilavesi ile 30 dakika pişirilir.Pişerken sarmaların üzerine tabak çevrilirse daha çabuk pişer ve lezzetli olur.Servis edilirken üzerine kara biber serpilirse çok yakışır....AFİYET OLSUN........:)
Selamünaleyküm en sevdiğim yemek ve ben bunu saramıyorum. Annem sarar benim elimde parçalanır.
YanıtlaSilKaç yaşına geldim tek başına hiç beyaz lahana veya pazı sarmadım utanç verici bir şey hele yemek bloguda varsa bir insanın maalesef gerçek bu...
Beni sevenler pişirir ve davet ederler.
Bir-iki dolma yemeğe geldim tadını alır gibiyim..
Eline sağlık ..
Allah'a emanet ol..