Günaydın:))
Bu aralar blogumu ihmal ediyorum,farkındayım ama inanın çok yoğun günler geçiriyorum.Bir düzen oturtana kadar sanırım bu böyle devam edecek.Sayfamı ve sizlere misafir olmayı çok özledim:)Sayfalarınızı en kısa zamanda ziyaret edeceğimi umuyorum.Beni merak edip mail atan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum selam ve sevgilerimi gönderiyorum.
Bugün sizlerle şehrimizde ki , Fırat nehrinden eşimin,abisi ile tutmuş olduğu balıklardan soframıza düşenleri paylaşmak istiyorum.Balıklar sazan balığı ama genelde Fırat balığı diye bilinir buralarda.Amatör balıkçıların bile kolayca yakalayacağı balıklar e nede olsa sazanlar:))
BALIĞIN HAZIRLANIŞI:
Balığın derisi soyularak çıkarıldıktan sonra yıkanarak her iki yüzüne de bıçakla çizikler atılır.(Böylece daha iyi pişer ve ince kılçıkları erir.)Kağıt havlunun üzerine alınarak suyu emilir.Pul biber,tuz ve kekik karışımına bulanan balıklar,sacda tereyağını eritip kızdırdıktan sonra yağa bırakılarak kızartılır.
SOĞAN SALATASI :
Soğanlar halka halka doğranarak yıkanır.Suyu süzülerek içine kırmızı biber,tuz ve sumak katılarak yoğrulur.Üzerine limon suyu ve zeytinyağı dökülerek servis tabağına alınır.AFİYET OLSUN..
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle,HOŞÇA KALIN:))