Günaydın:))
Bugün yöresel bir lezzet hamur borani tarifimi paylaşacağım.Bazı yörelerde üçgen mantı,içsiz mantı ,üçgen makarna gibi isimlerle de adlandırılan hamur borani için oldukça lezzetli olduğunu söyleyebilirim.

HAMURU İÇİN MALZEMELER:
3 su bardağı un,
1 su bardağı su,
2 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı tuz
ÜSTÜNE:
1 kase yoğurt,
2 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 çay kaşığı pul biber,
1 çay kaşığı toz kırmızı biber ,
1 yemek kaşığı salça
YAPILIŞI:
Hamuru için verilen malzemeler yoğrularak katı bir hamur elde edilir.Bezelere(yumaklara,küntlere)ayrılan hamur üzerine temiz bir bez örtülerek 20-25 dakika kadar dinlendirilir.Bu şekilde daha kolay açılması sağlanır.
Bezeler büyük yuvarlak fırın tepsisi kadar açılarak üstü unlanır ve bir ucundan diğer ucuna katlanır.Tekrar un serpilerek ince şeritler halinde kesilir.Daha sonra üçgen kesilir.Hamurlar açıldıktan sonra üzeri unlandığı için yapışmaz.
Tencereye su konularak kaynara çıktıktan sonra tuz atılır,1 yemek kaşığı sıvı yağ damlatılır(hamurların birbirine yapışmaması için) ve kesilen hamurlar ilave edilerek 10-12 dakika pişirilir.Suyu süzülerek alınan hamurlara sarımsaklı yoğurt ve en üste tereyağı,salça ve kırmızı toz biber,pul biber ile hazırlanan sos dökülerek servis yapılır.Afiyet olsun.
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle...HOŞÇA KALIN:)))
Çok güzel bir tarifmiş.Ellerine sağlık.Makarna mantı :)
YanıtlaSilsevgiler
Teşekkür ederim.Sevgiler:)
SilYöremizin enfes lezzetlerinden biri ellerine sağlık arkadaşım...BU arada kızın ünv. kazanmış sanırım yorumlardan anladım hayırlı olsun nerede okuyor? Bunlar onun için hazırlandı sanırım,afiyet olsun....
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Evet kızım bu sene evden ayrı Ankara'da Gazi Hukukta okuyor.Tahmin ettiğin gibi onun için yaptım.Evden ayrı olunca özlediklerini yapıyor insan bunu iyi bilirsin.Sevgiler:)
SilMaşallah çok sevindim Birsencim rabbim sağlık ve huzurla okuyup dönmeyi nasip etsin ...
SilAmin Tülin'cim, iyi dileklerin için teşekkür ederim, sağol..
SilCanım ellerine sağlık boş mantı deriz biz çok severim,sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim,sevgiler:)
Silçok severim burda''kulak mantı'' diyorlar.Hamur açmayı öğrenmem gerek.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım,yaparsın denemelisin,sevgiler:)
Silellerine sağlık canım bizdede ücgen mantı derler bu yemeğe
YanıtlaSilTeşekkür ederim,sevgiler:)
SilCanımm çok güzel ve kolay denemek isterdim nasip inşaAllah! Ellerine emeklerine sağlık en alttaki resime bayıldım :)
YanıtlaSilİnşallah,dene derim nefis oluyor.Teşekkür ederim,sevgiler:)
YanıtlaSiloy oy yeteeer bu ne güzel bir görüntüdür bana eziyettir... Şaka bir yana ellerine sağlık canım .
YanıtlaSil:))Teşekkür ederim canım,sevgiler..
YanıtlaSilziyaretin ve iyi dileklerin için çok teşekkürederim birincim yada birsencim :)bende özledim arkadaşlarımı hep merak içindeydim kim neler yapmış,tamda benlik bir tarif var sayfanda hamurişine dayanamam mis gibide olmuş ellerine sağlık,sevgilerimi bırakıyorum en büyüğünden :)
YanıtlaSilCanım:)Keşke yakın olsak bir tabak ikram ederdim.Teşekkür ederim,benden de sevgiler en büyüğünden:))
YanıtlaSilcanım eline sağlık olsa da yesek :) canım bu arada benim blogdan kaynaklanıyor problem niyeyyse bazen benim patatesler ortada kayboluveriyor:)
YanıtlaSilTabağı sana gönderiyorum öyleyse:)Teşekkür ederim canım beğenmene sevindim. Blog problemleri hiç bitmiyor bende de kolay gelsin,sevgiler:)
SilGörüntü şahane,tadını düşünemiyorum herhalde mükemmel.Bu aralar sizi ziyaret edemedim.Kusura bakmayın,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTadı güzel oluyor,yöremize ait bir hamur yemeği.Rica ederim,bilgisayarım çok yavaş bende sizi ziyaret etsem de yorum bırakamadığım oldu.Gönüller bir olsun diyorum,teşekkürler,sevgiler:)
SilNefis, nefis bir görüntü Birincim, ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Aslı'cım,sevgiler:)
Sil