Günaydın:))
Bugün tatil dönüşü olmasından sanki haftanın ilk günü gibi geliyor bana:)Oğlumu dün okuluna yolcu ettik ,bizden ayrı 4. yılı olmasına rağmen hala alışamadım:((
Çoğunuzun akrabası,oğlu,kızı da bayram tatili için gelmiş,dönmüş olmalı..Bayram ne güzel bir coşku değil mi? Hem ibadetini yapıyorsun hemde sevdiklerinle bir araya gelmene vesile oluyor.Allah hepimize bu güzelliklerin tekrarını yaşamayı nasip etsin.
Temizlik,bayram telaşı,koşturmaca derken 17 Ekim de küçük kızımın doğum gününü alelacele hazırladığım menülerle atlatmış oldum:( Zaman çok çabuk geçiyor kızım 9 yaşında artık .Allah herkesin çocuklarına da benimkilere de uzun ömürler versin.
Doğum gününü yayınlamaya araya bayram girince biraz geç kaldım.Bugün hazır bekleyen resimlerimi ve yapmış olduğum hazırlıklarımı sizlerle paylaşayım istedim :))
Menüde:
Tavşan Yaş pasta,
Truff,
Milföyden Peynirli Börek,
Kelebek Kurabiyeler,
Üzüm Suyu ,
Kırmızı Erik Suyu, ve Çay vardı.
Akşam ,teyzeleri ,amcaları ve kuzenleri ile kutladığımız doğum günü masamız...Okul çıkışı arkadaşları ile kutladığımız doğum günü masamız...
Yaş pastayı pasta tabanı kullanarak yaptım.Yıllar önce televizyonda bir yemek programında nasıl yapıldığını anlatmışlardı ve resim olarak çizmiş,not almıştım.Aşamalarını resimlemeye çalıştım umarım yapacak arkadaşlarıma güzel bir fikir olur.2 kat 2 adet pasta tabanı kullanmalısınız.1 tanesi yüz için diğeri ise kulak ve papyon için.Yanlarına tabak koyup keserek kulaklar ve papyonu oluşturuyoruz.Pasta tabanının tek katını tepsiye koyarak 1 çay bardağı sütü pastanın her tarafına gelecek şekilde kaşıkla yayıyoruz.Daha sonra 1,5 bardak sütle çırpmış olduğunuz 1 paket hazır dolgu kremasını arasına sürüp, diğer katları üzerine kapatıyoruz En üste ise hazırladığımız kremayı döküp yayıyoruz.
İsterseniz kremayı 1 paket vanilyalı pudingi 3,5 bardak sütle pişirip soğuduktan sonra 1 paket karem şanti ile çırparak hazırlayabilirsiniz.
Yada 1 litre süt,1 su bardağı nişasta,yarım su bardağı şekeri göz göz oluncaya dek sürekli karıştırarak kaynatıp1 paket vanilya ilave ederek,soğuduktan sonra 1 paket krem şanti ile çırparak kullanmalıyız.
Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.Ben kulak çizgilerini ve bıyıklarını kakaoya batırdığım kürdanla çizik atarak yaptım.Papyonu belirginleştirmek için ayrıca göz, ağız ve kulaklarında ise bonibon kullandım.Yalnız ben dolapta bir şey olmayacağını düşünerek krema soğuduktan sonra bonibonları koyup servise kadar dolapta beklettim.Çıkardığımda bonibonlar erimeye renkleri pastaya dağılmaya başlamıştı.Siz tam servis yaparken süslemeye özen gösterirseniz problem olmaz.Çocukların çok sevdiği bir pasta oldu.Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin:)) Geçen seneki doğum günü postu için buraya bakabilirsiniz:))
Hayatınızdaki her şey gönlünüze göre olması dileklerimle...
HOŞÇA KALIN:))