BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

30 Ekim 2011 Pazar

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI..

           



      MALZEMELER:
1 KG SALAMURA ASMA YAPRAĞI,
2 ÇORBA KASESİ PİRİNÇ,
NANE,
YARIM LİMON SUYU,
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ(YARISI İÇ MALZEME YE KULLANILIR.YARISI İSE DOLMALAR PİŞERKEN ÜZERİNE DÖKÜLÜR)
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA,
PUL BİBER,
3 ADET SOĞAN,
1 TANE KESME ŞEKER



                            YAPRAĞIN            HAZIRLANIŞI:
    YAPRAKLAR SALAMURA OLDUĞU İÇİN ÖNCE SOĞUK SU İLE TUZUNDAN ARINSIN DİYE  YIKANIR.DAHA SONRA TENCEREDE SU KAYNATILIR VE BU SUYA BASILAN YAPRAKLAR BİR TAŞIM KAYNATILIR VE SÜZGEÇE ALINARAK SOĞUK SUYA TUTULUR.YAPILAN BU İŞLEMLE TUZU İYİCE ATILMIŞ OLUR,YAPRAKLAR YUMUŞAR VE ÇABUK PİŞER.MEVSİM İTİBARİ İLE SALAMURA YAPRAK KULLANDIM.
    TAZE YAPRAKLA YAPILDIĞINDA İSE SADECE YAPRAKLAR SICAK SUYA BATIRILIP RENGİ SARARINCA ALINIP,SOĞUK SUYA TUTULARAK KULLANILIR.

                       İÇ HAZIRLIĞI:
     SOĞANLAR RENDELENİR.YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞDA KAVRULUR.PİRİNÇLER YIKANARAK İLAVE EDİLİR.BİR İKİ KEZ YAĞDA SOĞANLARLA BERABER ÇEVİRDİĞİMİZ PİRİNÇLERE SALÇA,PUL BİBER,NANE VE YARIM LİMON SUYU EKLENİR.PİRİNCE ÖLÇÜ YAPTIĞIMIZ KASE İLE 1 KASE SU KONULARAK PİŞİRİLİR.
   DOLMALAR SARILARAK,TENCEREYE DİZİLİR,KAYNARA ÇIKTIKTAN SONRA KISIK ATEŞE ALINARAK,ÜZERİNE YARIM BARDAK SIVI YAĞ DÖKÜLEREK, YAKLAŞIK 1 SAAT PİŞİRİLİR.
    (2 KASE PİRİNÇ 4 KASE SU İLE PİŞER.1 İNİ İÇ MALZEMEYE KOYDUĞUMUZ İÇİN,3 KASE SUYU DA YAPRAKLARI SARDIKTAN SONRA TENCEREYE KOYARAK ÜSTÜNE DE YAPRAĞIN PİŞME HAKKI OLAN 1 KASE SU İLAVE EDEREK DOLMALARIMIZI PİŞİRİRİZ.)AFİYET OLSUN...

4 yorum:

  1. Merhaba Ilk defa denedim tarifinizi ve çok güzel oldu esim de kizim da çok begendi teşekkür ederim bundan sonra bu tarifle yapacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba:)Deneyip,memnuniyetinizi bildirmenize ben teşekkür ederim,afiyet olsun.

      Sil
  2. Birsencim akasyakokusu Nurayda gördüm seni,kavanozda yaprak çok güzel oluyor bende yapıyorum,hatta geçen hafta yaptım mutlaka denemelisin...bol bol zeytinyağlı sararsın artık,hayırlı iftarlar...

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler Tülin,artık kesin deneyeceğim..

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...