Hayırlı cumalar..Cumanın rahmet ve bereketi hepimizin üzerine olsun..
Yazın serinlemek için bol bol tükettiğimiz meyve sularına kışında yemeklerimizin yanında enerji ve vitamin depolamak için devam diyorum ve sizlerle üzüm ve kırmızı erikten yaptığım karışık meyve suyunu paylaşmak istiyorum.
Erikler ve üzümler bahçe mahsulü, erikler yenmeyi beklemekten bayağı bir yumuşamıştı ,üzümleri ise salkımlar da kalan patlamış üzümlerden kullandım.Suyunu çıkarınca daha çabuk tüketiliyor, ziyan olmuyor.
Sizler bu meyvelerden yapacağınız gibi dilediğiniz, elinizin altında bulunan hangi meyve varsa aynı şekilde meyve suyunu hazırlayabilirsiniz.
YAPILIŞI:
Ölçü veremiyorum,yazdığım gibi evde olan meyvelerden kullandığım için..Meyveler temizce yıkandıktan sonra bir tencereye konularak üstünü örtecek kadar su ilave edilerek kaynatılır.15 dakika kaynaması kafi olacaktır.Daha sonra bir kabın üstüne süzgeç konularak haşlanan meyveler bu süzgece dökülür.Kaşıkla karıştırılarak suyunun alttaki kaba geçmesi sağlanır.Fazla kaşıkla bastırmaktan kaçının ki aşağı kaba meyvelerin tortusu geçmesin. Geçerse de tekrar süzerek çıkan meyve suyunu durulaştırın. Ben şeker kullanmadım.Meyvelerin kendi doğal tadında içtik.Ama siz tadına bakarak isterseniz şeker kullanabilirsiniz.Şeker koyarsanız, süzdüğünüz suyu bir taşımda şekerle kaynatarak ,soğuduktan sonra tüketebilirsiniz.Afiyet olsun..
HAYATINIZDAKİ HER ŞEYİN GÖNLÜNÜZE GÖRE OLMASI DİLEKLERİMLE...
HOŞÇA KALIN:))
Canim afiyetler olsun
YanıtlaSilhayırlı cumalar canım aminn
YanıtlaSilellerine sağlık
bol vitaminli enfess birşey olmuş bu.
Canım günaydın hayırlı cumalar ellerine sağlık bayılırım sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık canım bayılıyorum senin tariflerine tşkler canım paylaşımların için
YanıtlaSilbu tarife çok sevindim, eve şişe meyve suyu hiç almam, çok teşekkürler, ellerine sağlık.
YanıtlaSilhayırlı cumalar doğal gibisi varmı.
YanıtlaSilellerine sağlık.
süper olmuş.bende zamanz aman yapıyorum buna benzer...çok sağlıklı gerçekten...ellerine sağlık
YanıtlaSilBirincim bu yaz hiç bilmediğim halde kırmızı erik ve üzümü bir arada kullanarak bende meyve suyu yaptım. Çok güzel oluyor cidden, birde sen bahçendeki meyveleri kullanarak yapmışsın eminim çok lezzetli olmuştur. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilbenim bundan içmem lazım :))
YanıtlaSilkan yapar kan :))
ellerine sağlık canım...
Ellerine emegine saglık arkadaşım adına yakışır tarifler veriyosun erik üzümsuyu nekedar güzeldir kimbilir şimdi
YanıtlaSilHayırlı cumalar canım ellerine sağlık. Çok pratik anlatmışsın. Ben üzümü süzgeçten geçirdim de kolum yorulmuştu. Zahmetli ama bir o kadar da lezzet ve bereketli oluyor..
YanıtlaSilPaylaşımın için teşekkürler..
Tam bir şifa deposu olmuş
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler
Bende kışlık yaptım meyve suyumu bol bol,çocuklar çok seviyorlar..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Bayılırım , biz kışlık yapıyoruz ,kış gelmeden tüketiyoruz:))
YanıtlaSilsevgilerimle.
canim karanfilli kirmizi serbet yapmasini biliyormusun ?
YanıtlaSilKırmızı şerbet derken kırmızı şekerden (lohusa şekeri)bahsediyorsan eğer,biliyorum arkadaşım.Kısaca şöyle tarif edeyim:yarım kilo kırmızı şekeri 1 kilo şeker ve 2,5 litre su ile 20 dakika kadar kaynat sonra temiz bir kese içerisinde 4-5 tane karanfil ve 2-3 tane çubuk tarçın bırak içine.15 dakikada böyle kaynasın.Soğuduktan sonra dolaba kaldır.Şeker oranına göre servis ederken sulandırabilirsin. Umarım faydalı olmuştur anlattıklarım.Güzel yorumların için çok teşekkür ediyorum.Sevgiler:))
Sil