BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

21 Kasım 2012 Çarşamba

TAVADA EV YUFKASINDAN PEYNİRLİ BÖREK



Günaydın:))
    Bugünlerde sıkça yaptığım tavada su böreği,artık arşivimde yerini alsın demi:))
    Ayrıca bu tarifimi 77.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği için Sevgili GÜLCAN 'a selam ve sevgilerimle birlikte gönderiyorum.Ben ev yufkası ile yaptım,dilerseniz hazır yufka ile de olur.
      Ev yufkasının tarifini tam ölçü veremiyorum,önceden yapmıştım evde hazır duruyordu. İnşallah bir daha yaptığım zaman ölçülerine dikkat ederim ve paylaşırım.
   Göz kararı bir tarif verecek olursam ;yarı yarıya süt ve su ,tuz  ve un karıştırarak yoğrulan hamur bezelere ayrılarak oklava ile açılıp,sacda pişirilir.Serilerek kurutulur desteler halinde toplanarak üzeri temiz bir bezle kapatılır ve lazım oldukça el altında hazır kullanılır.
     Her öğünde rahatlıkla tüketilebilir.Çayın,yemeğin,yanına yakışan bir börek:)


                MALZEMELER:
3 adet yufka,

2 adet yumurta,
yarım su bardağı süt,
yarım su bardağı su ,
yarım su bardağı sıvı yağ,
    
           İÇ MALZEMESİ:
ufak kase rendelenmiş beyaz  peynir(lor,tulum hepsi olabilir) ,
yarım demet ince kıyılmış maydanoz 

                YAPILIŞI: 
    Öncelikle yufkalar su ile ıslatılarak temiz bir bezin arasında 5-6 dakika bekletilir.(Hazır yufka ile yapacaksanız bu işleme gere yok)Pişireceğiniz tavanın içi hafif yağlanır.Yufkanın 1 tanesi yanlardan dışarı taşacak şekilde  tavanın içine serilir.Üstüne malzemeleri çırparak hazırladığımız sostan kaşık yardımı ile sürülür.2. yufkanın yarısı koparılarak serilir onunda üstüne sos dökülür ve peynir ile maydanoz serpiştirilir.2.yufkanın kalan yarısı peynirlerin üzerine örtülür,sos dökülür 3.yufkada tavaya serilir sos her yanına dökülür.Dışarı taşan en alttaki yufka en üste toparlanır kenarlarına kalan sos sürülür.Tavanın üzerine kapak kapatılarak kısık ateşte ,3-4 dakika pişirilir daha sonra kapak yardımı ile ters düz edilerek üstte kalan kısımda pişirilir.Dilimlenerek servis yapılır.Afiyet olsun..

                   NOT:
Hazır yufkayı 5-6 dakika pişirin.(Ev yufkası daha önce  çok kızartıldığı  için az sürede pişer.)
Hazırladıktan sonra yarım saat bekletip daha sonra pişirirseniz  yufkalar sosu emeceği için daha lezzetli olur.
Dilerseniz aynı şekilde iç malzemesi değişik kıyma,patates v.b. gibi farklı lezzette börekler hazırlayabilirsiniz.
      
    Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle...
                                                             HOŞÇA KALIN:))

19 yorum:

  1. merhaba canımm ancak gelebildim kusura bakma,güzle tarifin şimdi yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/11/tavada-ev-yufkasndan-peynirli-borek.html ellerine sağlık,çok sağol,öpüyorum,gene beklerim,selamlar

    YanıtlayınSil
  2. Canım,rica ederim ne kusuru,7-8 dakika oldu yayınlayalı zaten ,kolay gelsin:)Sevgiler:)

    YanıtlayınSil
  3. Hayırlı akşamlar, uzun zamandır devam eden meşguliyetim dolayısı ile siz değerli blog arkadaşlarımı ziyaret edemedim. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılarımla..

    YanıtlayınSil
  4. ellerine sağlık birincim harika bir börek olmuş,bende sık sık yaparım bu böreği ama biz senin kadar marifetli değiliz arkadaşım hazır yufkadan bizimkiler:))o kadar heveslenip istememe rağmen kışlık yufka yapamadım anneciğim yapar her sene sağolsun , senin tarifinlede inş denemeyi isterim nasip olursa,selamlar sevgiler

    YanıtlayınSil
  5. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Ben de sık yaparım ve de çok severim ama maalesef hazır yufkayla. Böyle miss gibi ev yufkasıyla daha lezzetli olduğunu biliyorum. Rahmetli kayınvalidemin zamanında severek yerdik. Anılarım canlandı.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlayınSil
  6. Canım yufkaya bayılırım börek nefis ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlayınSil
  7. ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlayınSil
  8. ellerine sağlık bayılırım yufkaya heledeböreğe ama cısssss yememek lazım

    YanıtlayınSil
  9. oooooh mis gibi olmuştur şimdi ..Afiyetler olsun canım..

    YanıtlayınSil
  10. ellerinize sağlık nefis görünüyor afiyet olsun:)
    sevgiler.

    YanıtlayınSil
  11. ellerine sqğlık canım cok nefis duruyor

    YanıtlayınSil
  12. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. sevgiler.

    YanıtlayınSil
  13. Ohhh mis gibi ellerine sağlık...Maşallah 10 parmağın 10 marifet,ev yufkası yapmak kolay bir iş değil,afiyet şifa olsun sizlere....

    YanıtlayınSil
  14. Yufka açmayı beceremediğim için bana çok zahmetli görünüyor Birincim. Gerçekten tarif çok güzel ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  15. ahh gümüşhanede de çok yapıyolar bu börekten:)
    ellerine sağlık canım çok severim çookk:)

    YanıtlayınSil
  16. canım bu böreği hazır yufkayla yapıyorum bayılıyorum ama kurutulmuş yufkayla yapılınca eminim tadı daha bir lezzetli oluyordur..ellerine sağlık canım afiyetler olsun size..

    YanıtlayınSil
  17. Gerçekten çok severim ,çıtır çıtır görünüyor ellerin dert görmesin sevgilerimle.

    YanıtlayınSil
  18. Merhabalar.Ne güzel olur börekler o yufkayla.Harikasın.
    Eline sağlık
    sevgiler

    YanıtlayınSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...