Günaydın:))Sayfama hoş geldiniz,sefalar getirdiniz.Hepinize aydınlık,güzel günler:))
Hafta sonu burada yağmur vardı,iki gün boyunca yağdı.Bugün hava kapalı ama yağış yok ,her an yağabilir ama.Yağmuru seviyorum,bu mevsimde günler kısa olmasına rağmen benim için daha üretici geçiyor.Evin içinde kaldıkça türlü işler döküp yapıyorum:)Yazın bahçem nerede ise bütün zamanımı alıyor,el işi fazla yapamıyorum:( Örgü başladım,bitireyim paylaşırım tamam mı:))
Dün akşam yemeğine fırında levrek yaptım.Geçen hafta tavada az yağda kızartmıştım,acele ile resimleyemedim. Bu kez fırında yapayım,daha sağlıklı diyerek fırında yaptım.Güzel olmuştu ama sanki biz millet olarak kızartma tadını daha mı seviyoruz ne:)Geçen hafta ki gibi kızartmamı yapsaydım diye düşünmedim değil:))
Siz kendi damak tadınıza göre yaparsınız artık.Yağda kızartacak olursanız, balıklar yıkanıp suları süzdükten sonra tuz ve karabiber ile harmanlayarak az mısır ununa bulayıp kızartılır. Fırında levrek tarifim ise kısaca şöyle..
FIRINDA LEVREK
MALZEMELER:
4 adet levrek,
3 adet orta boy patates,
2 domates,
2 adet kuru soğan,
2 tane yeşil biber,
yarım çay bardağı zeytinyağı,
tuz,karabiber
YAPILIŞI:
Dilerseniz balıkları ve sebzeleri tek tek alüminyum folyaya sararak tek kişilik servis yapılacak şekilde de pişirebilirsiniz. Servis açısından daha rahat olur.Afiyet olsun..
Hayatınızdaki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..
HOŞÇA KALIN:))
Günaydin canim hayirli sabahlar ellerine emeklerine saglik .Afiyetler olsun sevgiler.
YanıtlaSilbu yıl çok şükür doyduk balığa:) palamutundan çipurasına süsledi sofaralarımızı bereketli olsun:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
sevgiler..
Afiyet olsun sizlere,enfes görünüyor ama dediğin gibi ille yağda kızartma olacak değil mi?
YanıtlaSilBuraya yaz geldi desem yeridri yeniden:)
YanıtlaSilKış gelmiş gibi yapıp kaçıp gitti:)
Balık,hele ki levrek bayılırımm.
Ellerine sağlık ablacım..
Muhabbetle..
ellerine sağlık canım
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor
Eline sağlık yemeğin nefissss güzel dileklerin için teşekkürler canımm sağlıklı mutlu güzel günler olsun :)
YanıtlaSilharika bir görüntü birincim,ellerine sağlık canım,hem mutfakta hem diğer hobilerinde kolaylıklar diliyorum:))merakla beklicem güzel örgülerinide:)) selamlar sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık canım benim hamsi dışındaki balıkları pişirme özürüm var hiç cesaret edip deneyemedim ama senin bu levreği hafta sonu deneyeceğim kısmetse
YanıtlaSiloooh miiis gibi görünüyor...
YanıtlaSilfırında da ne güzel olmuştur...
ellerine sağlık canım...
levrek hiç yemedimama güzel görünüyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilEllerine sağlık... Balığın bol olduğu şu zamanları iyi değerlendirmek gerek..
YanıtlaSilBalığın her halini severim canım ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilHavalar artık iyice soğudu Birincim ama İstanbul iki gündür Yaz gibi. Çarşamba artık yağışlar başlıcakmış.
YanıtlaSilŞimdi bu görüntüye bakınca aman annem görmesin dedim :) kaç gündür balık yapalım diyor. Ellerine sağlık gerçekten nefis görünüyor.
benim favori balıklarım somon ve hamsidir ama levreğide çok severim ve senin yaptıgın gibi fırında sverim canım..ben hiç bir balığın kızartmasını yıyemıyorum..o yuzden bu balık tam benlık olmuş:)..çok ta nefis görünüyor:)ellerine sağlık canım benim..
YanıtlaSilAynen canım yaa,kızarmış balığın tadı başka..:))
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Nefiss görünüyor.
levreğin tadı bir başka oluyor fırın olunça iyiçe artıyor eline sağlık
YanıtlaSilhazır geceler uzamışken bende yarım kalan dantelimi elime aldım ama gözlerde iş kalmamış bir sıra bile gidemedim:)balık nefis levreğin en güzel halini yapmışsın bence öyle ellerine sağlık...
YanıtlaSilbu akşam bende yapacağım,ellerine sağlık güzel olmuş
YanıtlaSilAynen canım. Ben de kızartmayı daha çok seviyorum. Bir de balığı soğanla pişirmiyorum. Sanki soğan bozuyor balığı gibi geliyor. Afiyet olsun size. Arada bu da iyidir ama :)
YanıtlaSilKendimi bilmesem hamileyim diycem, bu ara cokkkk balik canim cekiyor simdi ben bunu görünce dahada canim cekti, cok kötüsün :) ellerine saglikkkk nefis nefis nefisssss..............................
YanıtlaSilBak balığa bayılırım canımm ellerine sağlık, hmmm mis mis:))
YanıtlaSil