PATLICAN MUSAKKA:
MALZEMELER:
1 kilo patlıcan,
500 gr kıyma,
3 adet yeşil biber,
2 adet kuru soğan,
2 adet domates,
1 adet kırmızı biber,
1 yemek kaşığı zeytinyağı ,
8-9 dal maydanoz,
tuz,pul biber,
1 bardak su,
1 yemek kaşığı salça,
kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI:
Patlıcanlar alaca soyularak yuvarlak dilimlenip tuzlu suda 10-15 dakika bekletilerek süzgece alınır.İyice suları süzen patlıcanlar tavada ısıtılan yağda arkalı önlü kızartılarak kağıt havlu üzerine alınır.Fırında da kızartacağınız için yağda kızarmasına dikkat edin.Yağın ısısı çok önemli ısınmadan patlıcanları bırakırsanız fazla yağ çeker.
Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı zeytin yağına doğradığımız soğanlar ve kıyma konularak kavrulur.Yeşil biberler ve kırmızı biber doğranarak ilave edilir. Kavrulan malzemeye domateslerde eklenir 3-4 dakika böyle arada karıştırılarak içine ,tuzu ,pul biberi,ince doğranmış maydanozu da eklenerek karıştırılır.4-5 dakika bütün tatlar birbirine karışana dek tavada çevrilen malzeme kenara alınır.
Tepsiye bir sıra halka doğranıp kızartılmış patlıcanlar dizilir ortasına kıymalı karışım dökülerek her yanına dağıtılır.En üste, kalan patlıcan dilimleri dizilir.1 bardak suya,1 yemek kaşığı salça karıştırılarak tepsinin üzerinden dökülüp fırına verilir.175 derece fırında 25-30 dakika fırınlandıktan sonra ,sıcak servis yapılır.Afiyet olsun..
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..
HOŞÇA KALIN:))
Ellerine sağlık canım .
YanıtlaSilbizim evde her hafta pişer.
Bayılırım aldım öğle yemeğğim hazır:)))
off off öğle saatleri yaklaşıyor
YanıtlaSilkarnımda hafiften ziller çalmaya başlamışken
hiç iyi olmadı bu patlıcan musakkayı görmek
ellerine sağlık canım
Patlıcanın her haline aşığım hiç fark etmez:)))Ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilVazgeçemediğim bir yemektir musakka çok severim ellerine sağlık gerçekten çok güzel olmuş..Allah'a emanet ol. Havalar soğudu sağlığına dikkat et olur mu..
YanıtlaSilYaz geldi patlıcana bir türlü veda edemiyoruz. O kadar lezzetli bir sebze ki musakkasını da çok severim. Ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilPatlıcanın her türlüsünü sevdiğim için bu tarifede de bayılırım Birincim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık içinde patlıcan olan tüm yemekler harika bence
YanıtlaSilHarıka olmuş,ellerine saglık.Bizim evde de haftada bır pişer,kızım patlıcan yemeklerini çok sevdıgı için.
YanıtlaSilPatlican sever olarak her cesidini ve turunu yerim..ben onayladim 10 numara :)
YanıtlaSilSevgiler ablacim.
Canim benim sunum harika gel beni ye diyor. Ellerine sağlik.
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık çok severim musakkayı:))
YanıtlaSilsevgiler benden:)
bu arda dün yakınız demişsin neredesin sen acaba?
Patlıcanın her türlüsüne varım,ne de lezzetli olur.Elleriniz dert görmesin.
YanıtlaSilpatlıcanın her türlüsüne evet ,
YanıtlaSilmusakkan enfes görünüyor tatlım ellerine sağlık:)
Yorum bırakmam biraz zorlaştı benim PC bozuldu:( eşimden fırsat buldukça onun laptopundan yemek tariflerimi giriyorum:)
siz boyle devam ederseni zben bi 2 kg daha alcam
YanıtlaSilellerinize saglik ve afiyet olsun
bende size seve seve beklerim , sevgiler efendim
www.fraise-framboise.blogspot.com
lezzzzzzzziizz
YanıtlaSilBlogunun yeni halini çok beğendim canım :)
YanıtlaSilCANIM ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilseninde hayatındaki herşey gönlünce olsun canım ..hep mutlu ol inşallah..:)
YanıtlaSilmusakka harika görünüyor canım nasıl severim anlatamam..ellerine sağğlık..
Biz cok farkli yapariz bunu ama birde böyle deniycem vallaha, nefissss ellerine saglik
YanıtlaSilÇok severim hemde çokkk ben buraya uğramayalı bu kadar çokmu olmuş:)) azıcık uf oldum ondandır:(
YanıtlaSil