BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

21 Mayıs 2012 Pazartesi

DUT YAPRAĞI SARMASI

                 Geçen hafta sevgili arkadaşım, PEMBE KEKİK'te görüp tarifini aldığım  ve birebir uyguladığım dut yaprağı sarması tarifiyle karşınızdayım.Bazılarından duyuyordum dut yaprağından sarma yapıldığını ama ne yedim,nede denedim.Tariflerine güvendiğim PEMBE KEKİK arkadaşımda görünce hemen o gün denedim:)Yayınlamak bugüne kısmet oldu:)

    Arkadaşımın birbirinden güzel ve leziz tariflerini görmek için sayfasını BURADAN ziyaret etmenizi öneriyorum.
    MALZEMELER:
Taze dut yaprağı,
500 gr kıyma,

2 adet kuru soğan,
1 su bardağı pirinç,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1  tatlı kaşığı nar ekşisi,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber,
1 çay kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
ince kıyılmış yarım demet maydanoz ve taze nane,
1 su bardağı sıcak su

           
                  HAZIRLANIŞI:
Kaynar suda dut yapraklarını hafif yumuşayıncaya kadar haşlayınız.Salçaları sulandırarak malzemeleri karıştırınız.Yapraklara hazırladığınız içten koyarak sarıp,tencereye diziniz.Üzerine kapak veya dolma taşı kapatarak 1 bardak sıcak suyu da üzerinden ekleyerek kaynara çıktıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişiriniz.Yoğurt ve taze soğan yada kuru soğan eşliğinde servis ediniz.
                                                                                                             AFİYET OLSUN...
         Gönlünüze göre  bir hafta olsun hepiniz için,selam ve sevgilerimle:))
                                                                                                          HOŞÇAKALIN:))

32 yorum:

  1. Yapraklar çok taze görünüyor eminim nefis olmuştur,ellerine sağlık canım,sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  2. Dut yaprağından dolma yapılışını bu ikinci duyuşum. İnan tadını çok merak ediyorum :) Birincim bizim bahçede de dut ağacı var, cesaret edebilsem denemek istiyorum. Ellerine sağlık..

    Sanada mutlu, keyifli bir hafta diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DENEMELİSİN ASLI'CIM OLDUKÇA KOLAY SARILIYOR VE LEZZETLİ OLUYOR..SEVGİLER:)

      Sil
  3. Ellerine sağlık.Asma yaprağından daha kolay sarılıyor değil mi?Afiyet şeker olsun.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarif için teşekkürler:)Evet asma yaprağındansa dut yaprağı daha kolay sarılıyor.Benden de sevgiler:))

      Sil
  4. ben ilk defa duyuyorum dut yaprağından sarma acaba tadı nasıl üzüm yaprağına göre.merak ettim şimdi.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana göre üzüm yaprağında hafif ekşimsi bir lezzet var özellikle tazesinde.Dutta bu yok ama en az onun kadar lezzetli:)Yanında yoğurt ve soğanla mutlaka dene derim:)Sevgiler:)

      Sil
  5. ellerine sağlık canım dut denince benim küçüklüğümde evimizin önünde dud ağacı vardı beni eskilere götürdün
    ellerine sağlık hamaratım..
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. i
      Teşekkürler,geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer demişler:)Sevgiler:))

      Sil
  6. dut yaprağını nerden temin edebiliyoruz ? ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marketlerde buralarda yok bilemiyorum herhalde hiç bir yerde bulamazsın..Kendin koparacaksın dut ağacından:)Teşekkürler,sevgiler:))

      Sil
  7. BENDE HİÇ BİLMİYORDUM AMA EMİNİM NEFİS BİR TAT OLMUŞTUR ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK.

    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten nefis bir tat:)Teşekkür ediyorum.Sevgiler:)

      Sil
  8. bir arkadaşta daha görmüştüm bu tarifi,eskiden olsa ne çok vardı dut ağacı hemen yapardım şimdi ise buralarda bulmak zor,kayınvalidemin bahçesinde küçük bir dut ağacı vardı,ona bir sorayım belki işime yara:)
    eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah yarar:)Teşekkürler,sevgiler:))

      Sil
  9. hiç duymamıştım ellerinize emeğinize sağlık sayfanız çok güzel sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz:))
      Çok teşekkür ederim,sevgiler:))

      Sil
  10. Canım,
    bende hiç dut yaprağından dolma yapmadım. Ama bu görüntü muhteşem.Ellerine sağlık. Yaprak dolması seven biri olarak hemen dut yaprağı arasam iyi olacak.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim bunu da seveceksiniz,teşekkürler ,sevgilerimle:)

      Sil
  11. dün gece bloğuna girdim alttaki yazı için yorum bırakacaktım 20 yılı geride bırakacak biri olarak:) nice yıllara diyecektim internet gitti haydaa dedim birdahada bağlanamadım,iyi dileklerimi iletiğim önce ,dut yaprağından sarma duymuştum ama hiç yemedim,güzel görünüyor,ellerine sağlık, annemlerin bahçede kocaman bir dut ağacı var gidip en tazelerinden topliğim ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,sanada nice yıllara:))Bence hemen taze yapraklarında topla:)Sevgiler:))

      Sil
  12. Canim eline saglik olsun. Bende bu gurbet ellerde dut bulsa yiyeceyim ustelik bu harika tadi da denerim..
    Acaba samurasi da yapiliyormu bunu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum.Salamurası yapılıyor mu veya dondurucuya konuluyor mu diye bende düşündüm ama bilemiyorum.Biraz koyup dondurucuya test etmek geliyor aklıma:)Sevgiler:))

      Sil
  13. Tebrikler, bende Pembe Kekikte görmüştüm.Hemen denemişsiniz, ne diyeyim.Bende dut ağacı bulup,deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  14. çok lezzetli olduğu görüntüden belli, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  15. Teşekkür ediyorum,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  16. Canım ellerine saglık tut yapragı bizdede vardı tümüyle degilde arasıra asma yaparagını için yaprak toplarken memlekette tut yapragını toplayıp için karıştırırdık o nunuda ayrı bir lezzeti olurdu ellerine saglık anıları canlatıyosun çok güzel gözüküyo birgönlüm köye git yaprak topla diyo

    YanıtlaSil
  17. Sarma deyince akan sular durur. Ellerine sağlık. Hepinize afiyet olsun canım :)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...