Geçen hafta sevgili arkadaşım, PEMBE KEKİK'te görüp tarifini aldığım ve birebir uyguladığım dut yaprağı sarması tarifiyle karşınızdayım.Bazılarından duyuyordum dut yaprağından sarma yapıldığını ama ne yedim,nede denedim.Tariflerine güvendiğim PEMBE KEKİK arkadaşımda görünce hemen o gün denedim:)Yayınlamak bugüne kısmet oldu:)
Arkadaşımın birbirinden güzel ve leziz tariflerini görmek için sayfasını BURADAN ziyaret etmenizi öneriyorum.
Taze dut yaprağı,
500 gr kıyma,
2 adet kuru soğan,
1 su bardağı pirinç,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 tatlı kaşığı nar ekşisi,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber,
1 çay kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
ince kıyılmış yarım demet maydanoz ve taze nane,
1 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI:
Kaynar suda dut yapraklarını hafif yumuşayıncaya kadar haşlayınız.Salçaları sulandırarak malzemeleri karıştırınız.Yapraklara hazırladığınız içten koyarak sarıp,tencereye diziniz.Üzerine kapak veya dolma taşı kapatarak 1 bardak sıcak suyu da üzerinden ekleyerek kaynara çıktıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişiriniz.Yoğurt ve taze soğan yada kuru soğan eşliğinde servis ediniz.
AFİYET OLSUN...
Gönlünüze göre bir hafta olsun hepiniz için,selam ve sevgilerimle:))
HOŞÇAKALIN:))
Yapraklar çok taze görünüyor eminim nefis olmuştur,ellerine sağlık canım,sevgilerimle:)
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum,sevgiler:)
SilDut yaprağından dolma yapılışını bu ikinci duyuşum. İnan tadını çok merak ediyorum :) Birincim bizim bahçede de dut ağacı var, cesaret edebilsem denemek istiyorum. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilSanada mutlu, keyifli bir hafta diliyorum :)
DENEMELİSİN ASLI'CIM OLDUKÇA KOLAY SARILIYOR VE LEZZETLİ OLUYOR..SEVGİLER:)
Silçok harika olmuş.
YanıtlaSilHOŞGELDİNİZ:)TEŞEKKÜRLER:)
SilEllerine sağlık.Asma yaprağından daha kolay sarılıyor değil mi?Afiyet şeker olsun.Sevgiler:)
YanıtlaSilTarif için teşekkürler:)Evet asma yaprağındansa dut yaprağı daha kolay sarılıyor.Benden de sevgiler:))
Silben ilk defa duyuyorum dut yaprağından sarma acaba tadı nasıl üzüm yaprağına göre.merak ettim şimdi.ellerine sağlık.
YanıtlaSilBana göre üzüm yaprağında hafif ekşimsi bir lezzet var özellikle tazesinde.Dutta bu yok ama en az onun kadar lezzetli:)Yanında yoğurt ve soğanla mutlaka dene derim:)Sevgiler:)
SilBeyaz yada kara dut farkeder mi sevgiler
Silellerine sağlık canım dut denince benim küçüklüğümde evimizin önünde dud ağacı vardı beni eskilere götürdün
YanıtlaSilellerine sağlık hamaratım..
:)
i
SilTeşekkürler,geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer demişler:)Sevgiler:))
dut yaprağını nerden temin edebiliyoruz ? ellerine sağlık..
YanıtlaSilMarketlerde buralarda yok bilemiyorum herhalde hiç bir yerde bulamazsın..Kendin koparacaksın dut ağacından:)Teşekkürler,sevgiler:))
SilBENDE HİÇ BİLMİYORDUM AMA EMİNİM NEFİS BİR TAT OLMUŞTUR ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilSEVGİLER...
Gerçekten nefis bir tat:)Teşekkür ediyorum.Sevgiler:)
Silbir arkadaşta daha görmüştüm bu tarifi,eskiden olsa ne çok vardı dut ağacı hemen yapardım şimdi ise buralarda bulmak zor,kayınvalidemin bahçesinde küçük bir dut ağacı vardı,ona bir sorayım belki işime yara:)
YanıtlaSileline sağlık canım..
İnşallah yarar:)Teşekkürler,sevgiler:))
Silhiç duymamıştım ellerinize emeğinize sağlık sayfanız çok güzel sevgiler
YanıtlaSilHoşgeldiniz:))
SilÇok teşekkür ederim,sevgiler:))
Canım,
YanıtlaSilbende hiç dut yaprağından dolma yapmadım. Ama bu görüntü muhteşem.Ellerine sağlık. Yaprak dolması seven biri olarak hemen dut yaprağı arasam iyi olacak.
Sevgiyle kal.
Eminim bunu da seveceksiniz,teşekkürler ,sevgilerimle:)
Sildün gece bloğuna girdim alttaki yazı için yorum bırakacaktım 20 yılı geride bırakacak biri olarak:) nice yıllara diyecektim internet gitti haydaa dedim birdahada bağlanamadım,iyi dileklerimi iletiğim önce ,dut yaprağından sarma duymuştum ama hiç yemedim,güzel görünüyor,ellerine sağlık, annemlerin bahçede kocaman bir dut ağacı var gidip en tazelerinden topliğim ben:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim,sanada nice yıllara:))Bence hemen taze yapraklarında topla:)Sevgiler:))
SilCanim eline saglik olsun. Bende bu gurbet ellerde dut bulsa yiyeceyim ustelik bu harika tadi da denerim..
YanıtlaSilAcaba samurasi da yapiliyormu bunu?
Teşekkür ediyorum.Salamurası yapılıyor mu veya dondurucuya konuluyor mu diye bende düşündüm ama bilemiyorum.Biraz koyup dondurucuya test etmek geliyor aklıma:)Sevgiler:))
SilBen dipfrize koyuyorum deneyin.
SilTebrikler, bende Pembe Kekikte görmüştüm.Hemen denemişsiniz, ne diyeyim.Bende dut ağacı bulup,deneyeceğim.
YanıtlaSilEvet,denemelisiniz bence de:)
Silçok lezzetli olduğu görüntüden belli, ellerine sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum,sevgiler:)
YanıtlaSilCanım ellerine saglık tut yapragı bizdede vardı tümüyle degilde arasıra asma yaparagını için yaprak toplarken memlekette tut yapragını toplayıp için karıştırırdık o nunuda ayrı bir lezzeti olurdu ellerine saglık anıları canlatıyosun çok güzel gözüküyo birgönlüm köye git yaprak topla diyo
YanıtlaSilSarma deyince akan sular durur. Ellerine sağlık. Hepinize afiyet olsun canım :)
YanıtlaSilEn kisa zamanda deneyecegim
YanıtlaSilYazın toplayıp derin dondurucuya koymuştum, bugün tarif ve yorumlarınızı gördüm bugün, denicem, bklm nasıl olucak, çok merak ediyorum
YanıtlaSilMerhabalar. Oğlum asma yaprağından olan sarmayı çok seviyor daha önce pazı sarması yapmıştım yememişti acaba dut sarmasını asma sarmasına benzetmek için içine ne koymalıyız mesela limonu daha çok mu koymalıyız?
YanıtlaSil