Eşimin abisi şehir dışında olduğundan dün eltim ve kızlarını yalnız kalmasınlar diye akşam yemeğe aldım.Eşim arkadaşları ile dışarı çıktı.Ona da gün doğmuş oldu bu arada :)))Biz iki kadın, çocuklarımızla bol muhabbetli bir akşam yemeği yedik.Fazla bir hazırlık yapmadım önemli olan bir arada bulunmaktı.Ben eve misafir davet edip sonra onu abartılı olarak ikrama boğanlara hasta oluyorum.Her şey tadında, kararınca olmalı bence zira gelen misafirin rahat edemeyeceğini düşünürüm hep....Öncelik tatlı dil ve güler yüz olmalı bir çorba ile de insan doyuyor...
Soframızın genel görüntüsü ....aslında daha geniş bir açıdan da çekmiştim fakat yansıma olmuş sadece bu resim daha net...
ÇITIR BÖREK:Yufkayı şeritlere bölerek muska şeklinde sarıp yağda kızarttım ,kağıt havluya alarak yağını çektirdim.Çıtır çıtır çok güzel olmuştu.
ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI:
Yazdan temizleyip dondurucuya koyduğum biberlerle hazırladım.
İÇ MALZEMELERİ:
2 Su bardağı pirinç,
1 çay bardağı zeytinyağı,
2 adet kuru soğan,
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
2 yemek kaşığı kuş üzümü,
nane,tuz,pul biber,kara biber,yeni bahar,
1 yemek kaşığı salça ,
biberlerin ağız kısmına koymak için 1 adet domates.
KAPYA BİBER SALATASI:
Yazdan temizleyip ufak doğrayarak dondurucuya attığım biberleri direk tavaya koyarak suyunu salıp çekene kadar pişirdim. Tabağa alarak 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekledim.2 yemek kaşığı mayonez,2 diş sarımsak,1 kase yoğurt ekleyerek hazırladım.
TENCEREDE PATLICAN KARNIYARIK:
Soframızda çorba olarak, mercimek çorbası vardı. Ana yemeğimiz,patlıcan karnıyarıkdı. Yazdan kızartıp dondurucuya koyduğum patlıcanlara; kıyma,soğan,maydanoz,tuz,pul biber,sivri biber ve domatesle(bunlarda yazdan poşetlediklerimden)kavurarak hazırladığım içi aralarına koyarak tencereye dizdim.Üzerine 1 su bardağı su ile 1 yemek kaşığı salça ilave ederek kaynara çıktıktan sonra kısık ateşte 20 dakikada pişirdim.Patlıcanı mevsiminde bol tükettiğimiz zamanlarda genelde fırında yaparım ama kışın sanki daha sulu ve sıcak yemek güzel bu nedenle hep tencerede pişiririm.Yanında arpa şehriyeli pirinç pilavı ile servis yaptım.
ÇİLLİ PRENSES TATLISI
MALZEMELER:
2 Yumurta,
1çay bardağı şeker,
1su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı irmik,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1/2 su bardağı haşhaş,
aldığı kadar un(yaklaşık 2 su bardağı)
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı şeker,
3,5 su bardağı su,
1 dilim limon
Bu tatlının üzerine aslında krem şanti sürülerek ceviz,fındık,haşhaş,toz fıstık vs ile süsleyerek de servis yapılabilir.Tatlının asıl tarifide budur.Fakat ben sade tercih ettim akşam yemeğinin üzerine zaten şerbetli bir tatlı ,krem şantiyle daha da ağır olmasın istedim.
HERKESE MUTLU HAFTA SONLARI GÖRÜŞMEK ÜZERE SEVGİLERİMLE...:)