Merhabalar :))
Bu aralar pek keyfim yok rahatsızım ama blogumdan ayrılamıyorum.Emek verip büyüttüğüm bir çocuk gibi, bir gün bile ayrı kalsam sanki öksüz koydum gibi geliyor bana.Ayrıca takipçilerimin sayfama gelip boş dönmesini hiç istemiyorum,onları daima yeni ,güncellenen bir sayfa ile karşılamak istiyorum:)
Bugün, dün ki akşam yemeği için yaptığım tavuk haşlama tarifimi paylaşacağım.
TAVUK HAŞLAMA
MALZEMELER:
4 tane but,
2 orta boy patates,
2 adet havuç ,
2 adet kuru soğan(6-7 tane arpacık soğanda olur),
1 diş sarımsak,
tuz,tane karabiber,
yarım limon suyu
YAPILIŞI:
Tavuk butları yıkanarak düdüklü tencereye konur.(derilerini çıkarmayın,yerken çıkarırsınız)Patatesler,havuçlar ve soğanlar temizlenerek iri doğranıp eklenir.(Düdüklü tencere kullandığımız için tavuk etleri pişene kadar sebzelerin erimemesi için iri doğranmalı)Sarımsak temizlenerek,tuz,limon suyu ve karabiber ile birlikte tencereye konulup üstüne çıkacak kadar su ilave ederek 15 dakika kaynatılır.Arzu ederseniz yanına pilav ve salata ile servis yapabilirsiniz.Ben sadece salata yaptım:)
NOT:Yemeğinizden artan suyu blenderdan geçirerek çorba olarak kullanabilirsiniz.Afiyet olsun..
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..
HOŞÇA KALIN:))