Artık havaların ısınmaya başlaması ile bahçe düzenlemelerine başladık..Daha önce ağaçlarımızı,güllerimizi, asmayı budamıştık.
Cumartesi günü hava daha güneşliydi ama o gün ön balkona antre takıldığından tadilat çalışmaları vardı,bahçe işleri Pazar gününe kaldı.Hava yağdı yağacak dedik ama yağmadı çok şükür,işlerimizi hallettik..Bahçemizi toprağın hava alması için belledik ve bazı tohumlar ektik..Bunlar;Kabak,salatalık,maydanoz,marul,tıska(soğan ufağı),dereotu,bamya ,domates ve biber tohumları ...Domates ve biber tohumlarını ekmek için gecikmiş olabiliriz...Ama şansımızı denemek istedik ,olmazsa fide alıp dikeceğiz:)
Sonbaharda aşı yaptığımız ağaç; japon elması ağacına ,yeşil elma aşılamıştık...

Taze sarımsaklar geçen yıldan kök kalmış, bu sene tekrar çıktılar:))
Lale soğanları yeşerdi yakında renk renk açarlar:))
Sarmaşık ve Hanımeli;balkonun önünde gün boyu harika kokusu ile mest etmek için yaprak açmaya başladılar bile,çiçek açtıkları zamanda inşallah resimlerim:)
Ve..Erik ağaçları iki gün içinde tomurcuklar hemen çiçek açtı,güneşin gül yüzünü göstermesini bekliyorlarmış:)


Tabi bu kadar işten sonra oturup dinlenmek lazım değil mi?...Ama biz daha yorucu bir şey yaptık : ) Çiğ köfte....Ama lezzeti ile yorgunluğa değiyor..Etli çiğ köfte tarifimizi sizlerle paylaşıyorum ve yaz sıcakları gelmeden sizinde denemenizi tavsiye ediyorum..Bu arada sadece malzemeleri ben doğradım..Yoğurma işi eşime ait...Hakkını yemeyeyim:))
ETLİ ÇİĞ KÖFTE...
MALZEMELER:
400gr esmer çiğ köftelik bulgur,
250 gr 2-3 kez çekilmiş sinirsiz ve yağsız kırmızı et,
4 adet kuru soğan ,
2 baş sarımsak,
1 yemek kaşığı tuz,
5 yemek kaşığı pul biber,
2 yemek kaşığı karabiber,
3 yemek kaşığı kimyon,
5 yemek kaşığı isot,
1 çay bardağı zeytinyağı,
5-6 dal yeşil soğan,
1 demet maydanoz,
1 demet dereotu,
2 adet marul,
5-6 tane limon
YAPILIŞI:

Öncelikle et yoğurabileceğimiz bir kaba konularak üstüne kuru soğanlar ve sarımsaklar küçük,küçük doğranarak katılır.Daha sonra buna pul biber,karabiber,tuz,kimyon ve isotun yarısı karıştırılarak bir kenara ayrılır.Çiğ köfte leğenine (yoksa derin bir tepside kullanabilirsiniz ancak çiğ köfte tepsisinin kabartmalı özelliği ile daha çabuk yoğrulur)bulgur konularak 1 çay bardağı limon suyu sıkılarak bulgur ıslatılır.Yarısını ayırdığımız baharatlar ve zeytinyağı katılarak yoğurmaya başlanır.10 dakika kadar yoğrulur.1 çay bardağı sıcak su üzerinden gezdirilerek bulgurların yumuşamasına yardımcı olunarak tekrar yoğrulur,bulgurlar yumuşamaya başlayınca et ilave edilir.Yaklaşık 30 dakika yoğrulur.Maydanoz,dereotu,yeşil soğan incecik kıyılarak ilave edilir.
Tekrar 5-6 dakika yoğrulduktan sonra yoğrulan tepside bir araya getirilip havaya kaldırdığınızda tepsiyi bırakmıyorsa olmuş demektir..Arzuya göre bir parça koparıp tavana da atıp test edebilirsiniz, tavana yapışırsa olmuş demektir,tabi tavanı kirletmek gibi bir niyetiniz varsa:))Bu işlemlerden herhangi birini yaptıktan sonra olmamışsa yoğurmaya devam:)olmuşsa parçalar koparılıp avuç içinde sıkılarak tepsiye yıkayıp serdiğimiz marul yapraklarının üzerine dizilir..Etrafına limon dilimleri ile yanında tekrar marul yaprakları ,lavaş ve ayran ile servis yapılır.Marul arasında da lavaşla dürüm yapılarak ta çok lezzetli olur..
AFİYET OLSUN.....
Hepinize, gönlünüze göre bir hafta geçirmeniz dileklerimle:))