Oldukça yoğun geçen bir hafta sonunun ardından,haftanın ilk gününden hepinize merhabalar:)
Gününüz aydın olsun:))
Cumartesi, sınav maratonu ve sınavdan çıkmanın vermiş olduğu rahatlıkla yapılan piknik sonrasında kandil için camide cemaatle yapılan ibadetin verdiği haz , pazar, babalar günü derken oldukça koşuşturmalı heyecanlı günler yaşadık.
Sınavımız:))YGS ye göre daha stressiz ve heyecansızdı.Sorular zormuş ama kötü değil idare eder diyelim:)Haftaya cumartesi edebiyat-coğrafya sınavı var bakalım hayırlısı.
Nete o gün kısa bir süreliğine girdiğim için hepinizin sayfasına uğrayamadım.Kandilinizi kutlayamadım çoğunuzun:( Umarım yaptığınız ibadetleriniz,dilekleriniz kabul olur.
Pazar babalar günüydü,malumunuz:)Sabah ilk önce eşimin babalar gününü kutladık ,daha sonra eşimin babasının mezarını ziyarete gittik. Oradan dönüşte babamın babalar gününü kutlamaya geldik.Bütün kardeşler bir araya toplandık bu vesile ile..Annem güzel lezzetler hazırlamıştı.
Hepsini resimlemiştim ancak fotoğraf makinesi çoluğun çocuğun elinde dolaşınca bir kaç resim silinmiş,bütünlük bozulunca bende hepsini sildim:(
Ancak sizlere bir fikir olur ümidi ile hazır menü önerisi olarak menüyü vermek istiyorum...
Menü şöyleydi:
Mercimek Köftesi,
Peynirli Poğaça,
Çikolata Soslu Kek,
Örük Çörekler,
Un Helvası,
Nefis yeşil erikler ve tabi ki sonunda Türk kahvesi keyfi.....
Bugün ayrıca için sizlerle Cuma günü yaptığım çilek reçeli tarifimi paylaşmak istiyorum.Çilekler, bahçemden:))Ben reçelde ufak çileği seviyorum,görüntüsü reçelde bütün ve ufak daha hoş oluyor sanki:)
ÇİLEK REÇELİ:
MALZEMELER:
2 kilo çilek,
2 kilo şeker,
1 limonun suyu veya 5-6 tane limon tuzu
YAPILIŞI:
Çilekler,yapraklarından ayıklanarak suyun içerisinde bir süre bekletilerek(böylece gözeneklerindeki kum ve topraklardan çilekler ezilmeden arınmış olur) bol su ile yıkanır.Süzüldükten sonra tencereye bir kat çilek,bir kat şeker serilerek bir gece bekletilir.Ertesi gün çilekler baya bir suyunu vermiş olur..Su eklemeye gerek kalmaz.15 dakika kadar kaynara çıktıktan sonra kaynatılır,arada köpüğü alınır ki reçel duru olsun..
Buzdolabına konularak soğutulmuş porselen tabağa bir kaşık taneli reçel konularak kıvam testi yapılır.Tabağı eğince reçel hemen akmıyorsa kıvamı olmuş demektir.Hemen , 1 limonun suyu sıkılarak 3 dakika daha kaynatılır ve ateşten alınır.
Soğuduktan sonra kuru kavanozlara konularak kapağı kapatılıp,serin bir yerde muhafaza edilir.Bu tarifle yaptığım reçeli 1 yıl şekerlenme olmadan bir daha ki çilek mevsimine kadar tüketiyoruz.Bizim evde,yanında
ev yoğurdunun kaymağı ile kahvaltı sofralarının vazgeçilmez bir tadı olur:))
PÜF NOKTASI:
Limon suyu sıkıldığında veya limon tuzu atıldığında kıvamı biraz sulanacaktır.O nedenle limon devreye girmeden ki kıvam testi çok önemli.Zira reçeli çok sıvı istemiyorsak limon ile sulanacak fazla kaynatırsak limondan sonra koyulaşsın diye bu kez rengi güzel olmayacaktır.
Hepinize mutlu,huzurlu bir hafta geçirmeniz dileklerimle,selam ve sevgilerimi gönderiyorum.
HOŞÇA KALIN:)))