MALZEMELER:
1kg dana eti(gerdan,hazır dilimlenmiş aldım)
4-5 adet orta boy patates,
3 adet kuru soğan,
1 adet limon(dörde bölünmüş)
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
(2-3 adet havuç ve pişmesine yakın 3-4 dal maydanoz da doğranırsa daha lezzetli olur.Ben kızlar yemiyorlar diye katmadım)
YAPILIŞI:
Soğanlar,patatesler iri bir şekilde doğranır(havuç ekleyecekseniz onuda iri bir şekilde doğramalısınız),1 adet limon ve etlerle beraber tencereye konarak üzerini örtecek kadar su doldurulup kapağı kapatılır.Kaynara çıkınca tencerenin pimi kapatılarak 30 dakika ağır ateşte pişirilir.Pişirip,tencerenin kapağı açıldıktan sonra tuzu ve karabiberi eklenir(tuzun sonra eklenmesi ile etler sertleşmemiş olur,eğer maydanoz eklenecekse onuda bu ara eklemelisiniz.),kapağı açık 5 dakika daha kaynatılarak tuzun yemeğe geçmesi sağlanır.Oldukça vitaminli ve protein değeri yüksek yemeğimizi yanında pilav ve salata ile servis edebiliriz.
AFİYET OLSUN...
Hepinize selam ve sevgilerimi gönderiyorum..
HOŞÇAKALIN:))
tamda dün yemiştim çok severim ellerine sağlık :))
YanıtlaSilhaşlamada et kısmını pek sevmiyorum, ama içindeki patates, havuş ve soğanın üzerine limon sık, bibek ek birazda et suyu, of of :))
YanıtlaSilSuyuna limon sıkıp yemesini çok severim.Ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilBende düdüklüde yaparım canım ellerine sağlık,şifa olsun sevgiler.Kereviz sapı veya yaprağı harika aroma veriyor...
YanıtlaSilellerinize sağlık sizin tariflerinizi çok beğeniyorum...
YanıtlaSillimonu doğrayıp içerisine katmanız hoş bir tad vermiştir çok hoş bir aroma olmuştur
Her yemekte düdüklü tencere severimdir, bu tam benlik olmuş.Elinize sağlık.
YanıtlaSilAh onun suyuna banmak nasıl büyük keyiftir.
YanıtlaSilŞifa ola inşAllah..
ellerinize sağlık cok güzel görünüyor
YanıtlaSilBirincim ben eti çok severim, haşlamayı ablam ve annem daha çok sever :) düdüklü tencere kullanamıyorum, korkuyorum ama Allahtan ablam yapıyorda :)
YanıtlaSilEllerine sağlık..
kurban bayramının ilk günü babaannemin yaptığı yemektir bu,onu hatırladım görünce ,çokda severim ellerine sağlık...
YanıtlaSilSelamlar sen yaptın arkadaşımya kurban bayramını erken getirmişsin biz memur duk önce aybaşında et yerdik ay ortası makarna ay sonu kuru ekmek şimdide emekli cüzdanları kurulatacaksın . Herneyse şükür yinede bugünlerimize çok güzel lezzetli gözüküyo ellerine saglık etin en güzel saglıklısı haşlama
YanıtlaSilannemin en sevdiği yemeklerden
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Teşekkür ederim.
YanıtlaSil