EKŞİLİ:
MALZEMELER:
3-4 tane domates,
2adet kuru soğan,

pul biber,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
4-5 adet sivri biber,
maydanoz,
dereotu,
semizotu,
4-5 tane ekşi erik,
1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşığı kavurma yada kıyma(dilerseniz kullanmayabilirsiniz)
YAPILIŞI:
Soğanlar,biberler yağda sararıncaya kadar çevrilir,(kavurma-kıyma koyacaksanız bu aşamada ilave edin)daha sonra domatesler de ilave edilerek tuzu pul biberi ve salça konulur. Ekşi eriklerin üstleri çizilerek onlarda katılır. Semizotu katılacaksa ince doğranarak ilave edilir.Suyu eklenerek kaynara çıkınca içine bulguru katılır.20 dakika pişirilir .Maydanoz ve dereotu ince kıyılır,ilave edilir.5 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır.Yöremize ait bir yemek olan ekşili servis edilirken tabağa önce tandır ekmeği doğranıp üstüne ekşili dökülerek yeneceği gibi sade de yenir.Yemeğe ekşiliği erikler,kal domatesler ve semizotu verir.Afiyet olsun.
Her şey gönlünüze göre olsun..HOŞÇA KALIN:))
Çok güzel olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilBulgurlu... nefis çok severim :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Bunu hemen yapacağım. Sevgiler :)
YanıtlaSilBayılırız meşur erzincan yemeğimiz
YanıtlaSilMemletemin meşur yemegi
YanıtlaSilBaşarılı
SilVay vee neredeyse bir yıl geçmiş ve ben yine ekşili pişiricem ��
YanıtlaSilBugün günlerden ekşili
YanıtlaSilHarika
YanıtlaSilBugün yaptım yeşil domatesle yaparım Biz yaparız. Memleketimizi yemegi
YanıtlaSilBugün yine yapıcam ekşili yemeği 4 yıl olmuş
YanıtlaSil