SAÇ KAVURMA:
MALZEMELER:
1Kg kuzu kuşbaşı,
2 adet soğan,
4-5 adet yeşil sivri biber,
2 adet domates,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı salça,
kekik,tuz,pul biber,
1 çay bardağı su
YAPILIŞI:
Etler yıkanarak saca konulur suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.Soğanlar ve biberler doğranarak 2 yemek kaşığı sıvı yağla beraber etlere eklenir .5dakika kadarda soğan ve biberlerle kavrulan etlere doğranmış domatesler ilave edilerek kısık ateşe alınır.5-6 dakika sonra salçası,tuzu, pul biberi ve1çay bardağı su ilave edilerek20 dakika kadar pişirilir.Ateşten almaya yakın kekik serpilerek1-2 taşım daha kaynatılır.İlave edilen su tamamen çektiğinde yemeğimiz pişmiş demektir.
yani yemede yanında yat dedikleri bu olsa gerek harika ötesi olmuş.. şimdi bayramda bol bol yapıp sofralar şenlenir. Ellerine sağlık.. sevgiler...
YanıtlaSilOf of of of offf... Tam bir şölen olmuş. Ellerine sağlık. Yemek yemeye gidiyorum :)
YanıtlaSilmis gibi olmuştur ellerinize sağlık...
YanıtlaSilamaa buu çokkk efiss görünüyorr tatlımm yaa:))
YanıtlaSilkurban arefesinde iyi oldu bu tarif...
:))kısmetse bu şekilde uygulayayım bakalım birde...
yoğurtlu sunum ilk defa gördüm
çokk şık bir sunum olmuş...
ellerine sağlık canısı...
sevgilerimle...
Nefis görünüyor tam bayrama uygun,ellerine sağlık:)
YanıtlaSiltek kelime ile harika görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilBu görüntü bu saatte beni eritti resmen :) nefis görünüyor gerçekten, ellerinize saglık..
YanıtlaSil