MALZEMELER:
yarım kilo kıyma,
1kg pırasa,
2-3 çorba kaşığı pirinç,
2-3 çorba kaşığı köftelik bulgur,
2 adet kuru soğan,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı salça,
maydanoz,tuz,karabiber
Pırasaların beyaz kısımları 3 parmak eninde kesilerek sıcak suda haşlanır.İç kısmını çıkararak üstte kalan kısıma verilen malzemelerden yoğurduğumuz kıymalı harç doldurulur.Pırasaların üzerini örtecek kadar su ilave edilir.Kaynara çıktıktan sonra ağır ateşte 25 dakikada pişirilir.Üzerine limon sıkılarak servis yapılır.Dilerseniz damak tadınıza göre üstüne yoğurt dökülerekde servis yapılabilir. Afiyet olsun..
bu tarifle çok karşılaştım ama bir türlü yapamadım:)limonlada mis gibi ellerinize sağlık...
YanıtlaSilHer pırasa dolması gördüğümde canım çekiyor.Bu hafta yaparım inşallah.Ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilPırasanın çok şık bir yemeği,ellerine sağlık,nefis görünüyor,sevgilerimle.
YanıtlaSilbende çok severim.nasıl canımı çektirdin şimdi.ellerine sağlık canım
YanıtlaSil