Yaklaşık 10-11 sene öncesinde çocuklarım küçükken sıklıkla yaptığım bir çorbaydı , Altunuzade çorbası,sanırım televizyonda bir yemek programından not almıştım.Muhtemelen Oktay Ustadan,yıllar oldu unuttuğum bu çorbayı eski tarif defterim elime geçince hatırladım,pişirdim ve neden bu kadar yıl bu çorbayı soframdan eksik etmişim demekten kendimi alamadım.Tam kış çorbası bol vitaminli içinizi ısıtacak bir çorba.Mutlak surette deneyin diyorum vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olacağına şüphem yok.
ALTUNUZADE ÇORBASI
MALZEMELER:
100 gr kıyma,
3 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı tel şehriye,
3-4 adet mantar,
2 yemek kaşığı bezelye,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 adet pırasa,
1 adet havuç,
1 adet patates
YAPILIŞI:
Zeytin yağında kıyma kavrularak içine ince doğradığımız pırasa ve sarımsaklar ilave edilerek kavurmaya devam edilir.Mantarlar ve havuçlar temizlenip, rendelenerek eklenir.Mantarı ince ince doğrayabilirsiniz de ama rende de kolay oluyor.Patateste soyulup rendelenerek ilave edilir.Bu arada kavurmaya devam edilir,patates nişastalı olduğu için tencerenin dibi tutabilir,tencerenin başından ayrılmayın sürekli karıştırın.Sebzeler yumuşayıncaya kadar kavrulduktan sonra sıcak su ilave edilerek kaynatılır.Şehriyeler ve bezelyeleri ilave edilerek 10 dakika daha kaynatılır.Sıcak servis yapılır.Afiyet olsun.
Hayatınızdaki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle...
HOŞÇA KALIN:))
ALTUNUZADE ÇORBASI
MALZEMELER:
100 gr kıyma,
3 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı tel şehriye,
3-4 adet mantar,
2 yemek kaşığı bezelye,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 adet pırasa,
1 adet havuç,
1 adet patates
YAPILIŞI:
Zeytin yağında kıyma kavrularak içine ince doğradığımız pırasa ve sarımsaklar ilave edilerek kavurmaya devam edilir.Mantarlar ve havuçlar temizlenip, rendelenerek eklenir.Mantarı ince ince doğrayabilirsiniz de ama rende de kolay oluyor.Patateste soyulup rendelenerek ilave edilir.Bu arada kavurmaya devam edilir,patates nişastalı olduğu için tencerenin dibi tutabilir,tencerenin başından ayrılmayın sürekli karıştırın.Sebzeler yumuşayıncaya kadar kavrulduktan sonra sıcak su ilave edilerek kaynatılır.Şehriyeler ve bezelyeleri ilave edilerek 10 dakika daha kaynatılır.Sıcak servis yapılır.Afiyet olsun.
Hayatınızdaki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle...
HOŞÇA KALIN:))
harika bir çorba ben mutlaka yaparım bunu eline sağlık
YanıtlaSilNe kadar da sağlklı bir çorba..Not aldım! Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok farklı bir çorba ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSildeğişik adı varmış hiç duymadım desem:) eline sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilValla sabah iç, akşama kadar idare eder. İçinde olmayan yok. Hele çocuklar için ideal. Tam kış çorbası olmuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAdı pek güzelmiş,malzemelerden lezzetli olduğuda belli..
YanıtlaSilSıcacık sıcacık ne güzel olur.
Ellerine sağlık canım.
Bol sebzeli bol vitaminli çok güzel bir tarif. Yukarıdaki yayınını da okudum. Sevgiler:)
YanıtlaSilellerinize sağlık çok değişik bir tarif
YanıtlaSilmantara alerjim olduğu için mantarsız hali ile mutlaka denicem.
sevgiler
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Bu arada blogunun yeni şekline bayıldım. Üstteki fotoğraf(ekmeklerin olduğu yer) muhteşem görünüyor.Sayfa son derece dinlendirici olmuş. Yeni fark ettim.
Sevgiyle kal.
Mmmm çorban nefis görünüyor canım. Ayrıca da sağlıklı. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilMantarı çok severim ve hiç bilmediğim bir tarif. Valla Birincim çok nefis bir çorba tarifi bu ellerine sağlık.
YanıtlaSilmantarlı lezzetleri çok severim,bu çorbayı denemeliyim.ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇokk çokk çokk beğendim afiyet bal şifalar olsun canım.
YanıtlaSil