ERZİNCAN LOKUMU:
MALZEMELER:
250 gr Margarin,
1 kase sıvı yağ,
1 yemek kaşığı yoğurt,
1 kase toz şeker,
1 kabartma tozu,
1 yumurta,
2,5-3 bardak un
2,5-3 bardak un
ÜZERİ İÇİN:
1 çay bardağı toz şeker(pudra şekeri kullanılabilir ancak geleneksel Erzincan lokumu toz şekeri ile yapılandır)
YAPILIŞI:
Orta büyüklükte fırın tepsisinde bütün malzeme karıştırılarak yoğrulur bir kaç dakika yoğurma işlemine devam edilir.Daha sonra hamuru yoğurduğumuz tepsiye elimizle bastırarak yayar ve düzleriz.(hamurun kıvamı kurabiyeye yakın) 175 derecede fırınladığımız hamurun üzeri hafif kızarmaya başlayınca yeterli pişmiş demektir.Zira çok kızartınca kuru olur. Fırından çıkardıktan sonra sıcakken üzerine toz şeker serpilir ılındıktan sonra dilimlenir.Dilimleme işlemi ılıkken yapılmalı çünkü soğuyunca dilimlerken parçalanır.
Erzincan lokumu hemen bayatlamaz.Ağzı kapaklı kaplarda neredeyse 1 ay muhafaza edilebilir ve tazeliğini korur.Afiyet olsun.
NOT:Eğer üzerine pudra şekeri eleyecekseniz ılındıktan sonra dilimleyeceğiniz zaman eleyin sıcakken şekerler erimesin)
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..
HOŞÇA KALIN:))
Orta büyüklükte fırın tepsisinde bütün malzeme karıştırılarak yoğrulur bir kaç dakika yoğurma işlemine devam edilir.Daha sonra hamuru yoğurduğumuz tepsiye elimizle bastırarak yayar ve düzleriz.(hamurun kıvamı kurabiyeye yakın) 175 derecede fırınladığımız hamurun üzeri hafif kızarmaya başlayınca yeterli pişmiş demektir.Zira çok kızartınca kuru olur. Fırından çıkardıktan sonra sıcakken üzerine toz şeker serpilir ılındıktan sonra dilimlenir.Dilimleme işlemi ılıkken yapılmalı çünkü soğuyunca dilimlerken parçalanır.
Erzincan lokumu hemen bayatlamaz.Ağzı kapaklı kaplarda neredeyse 1 ay muhafaza edilebilir ve tazeliğini korur.Afiyet olsun.
NOT:Eğer üzerine pudra şekeri eleyecekseniz ılındıktan sonra dilimleyeceğiniz zaman eleyin sıcakken şekerler erimesin)
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..
HOŞÇA KALIN:))
ahhh birincisin,
YanıtlaSilbenbir erzurumlu olarak o bahsettiğiniz şeyi görünce bile bir hoş oldum...
yemeyeli yıllar oldu ama çok hoş bir tattır, denemek isteyenler için çok güzel tarif vermişsiniz.
çayla beraber yenilebilecek en güzel şeylerden biridir bence...
ayrıca çok güzel görünüyor.
ellerinize sağlık.
canım blogun çok güzel olmuş...
YanıtlaSilellerine sağlık...
miiis miiis...
Resmen yutkundum canım harikaaa, Bunu mutlaka deneyeceğim sevgiler canım.
YanıtlaSilellerine sağlık canım tadını çok merak ettim
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..Çok lezzetli olduğuna eminim..Sevgiler..
YanıtlaSilCanım çok farklı ve şık bir lezzet olmuş ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık canım
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor aldım bir tane
sevgilerr
bir Erzurumlu olarak ben de bayıldım ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilEllerine sağlık gülüm aldı kuzun:)
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.Annem Erzincan'lı olduğu için çok severek yapıp yediğimiz tat.
Sevgiyle kal.
Şu an kahve içiyorum Birincim, yanında da bu senin yaptığın nefis lokumlardan olsaydı harika olurdu :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Hiç yemedim. Paylaşım için teşekkürler. Sevgiler.
YanıtlaSilkurabiyenin atası eline sağlık
YanıtlaSilÇok güzel ellerine sağlık ben ilk defa gördüğüm bir tarif..
YanıtlaSil