Bugün tembel yemeği yaptım.Başka işlere yoğunlaşınca lezzeti ile yenilebilen ama oldukça pratik bir yemek hazırladım.Parça tavukları yoğurt,salça,pul biber,tuz,kekik,sarımsak ve zeytinyağı ile harmanlayarak tepsiye koydum streçleyip 1-2 saat buzdolabında bekletip sosunu iyice çekmesini sağladıktan sonra 1 su bardağı su ilave ederek fırına kendi haline pişmeye bıraktım.180 derece fırında 35 dakika pişirdim.Yanına pilav,patates püresi,kızarmış patates,salata gibi ağız tadınıza ne uyarsa onunla servis yapabilirsiniz.Ben yanında bol salata ve pilav ile servis yaptım.Afiyet olsun..
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..
HOŞÇA KALIN:))
hem pratik hem leziz ne güzel düşünmüşsün ellerine sağlık afiyet olsun canım
YanıtlaSilsevgiler..
Teşekkürler .Bu günde ne pişirsem derdinde kurtadınız.Mutlu günler:)
YanıtlaSilooooh ooooh çok gürünüyor valla...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık....
Tembel yemeği demeyelim de pratik yemek diyelim. :) Eline sağlık
YanıtlaSilBazen böyle tembel yemekleri en lezzetlisi oluyor.. Suyuna ekmeği bana bana yemek nasıl keyifli olmuştur.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Bende bugün bu tembel yemeğinden yapsam iyi olucak..
YanıtlaSilHem tembelim hem grip..:))
Ellerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.
Hani bazen çok sıkışırızya hemen bir yemek yapmak lazım gelir. İşte o zaman keyifle yapılabilecek bir tavuk yemeği bu tarif Birincim. Ben denicem ellerine sağlık :)
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım ben yoğurt ile terbiye edilmiş tavuğu çok severim nefis olmuştur.
YanıtlaSilcok istah acici gözüküyor
YanıtlaSilellerine saglik
:-))
sevgiler...
ellerine sağlık arkadaşım çok nefis görünüyor
YanıtlaSilŞahane gözüküyor,ellerinize sağlık çok severim hele de fırında yapılınca...
YanıtlaSilharika olmuşş
SilCok sahane muhtesem. Ellerine saglik.
YanıtlaSilo tembel yemeğinden arada bende yapıyorum :)her gün de ağır yemek olmaz değil mi,arada tembellik yapmak gerek:)eline sağlık canım...
YanıtlaSilniye tembel yemeği olsun arkadaşım ,sonuçta bir emek var . ellerine sağlık...
YanıtlaSilTavuğun en sevdiğim hallerindendir. Ama şu streçi direk gıdaların üzerine sarmayalım lütfen, ben de yapıyorum özellikle patlıcanı bütün közleyin sarın streçe, streçi çıkarırken bütün kabuğu alıyor muntazam şekilde. Ama gene dünyanın yasakladığı bir şey internette özendirilerek bize kakalandı. Elinize sağlık.
YanıtlaSilbende yoğun günlerimde bu yemeğe sığınırım :)Allahtan seviliyorda itiraz eden olmuyor, ben yanına önerdiklerinin hepsini seviyorum ama püre başı çeker,ellerine sağlık arkadaşım afiyet olsun..
YanıtlaSilBEN DE AYNI SOSLA FAKAT SU KOYMADAN PİŞİRİYORUM BEN DAHA MI TEMBELİM ACABA :)))
YanıtlaSilSEVGİLER
Günaydın canım tavuk bizim evde çok sevilir bende çeşit çeşit yapmaya çalışırım ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilöğlen için yemeğim hazır ellerine sağlık canımcım:)
YanıtlaSilTembel yemeğini çok severim ben. Aynı bu tarifi pişirme torbasında pişirdiğimde oluyor. İçine dilim patates te koyuyorum. Biraz da soğan halkaları. Çok lezzetli. Ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilBir tavuk obur olarak bayıldımm, ellerine sağlık canım,
YanıtlaSil