BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

3 Kasım 2011 Perşembe

PİRİNÇ PİLAVI EŞLİĞİNDE SAÇ KAVURMA....

                     
SAÇ KAVURMA:
     MALZEMELER:

1Kg kuzu kuşbaşı,
2 adet soğan,
4-5 adet yeşil sivri biber,
2 adet domates,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı salça,
kekik,tuz,pul biber,
1 çay bardağı su
     YAPILIŞI:
    Etler yıkanarak saca  konulur  suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.Soğanlar ve biberler doğranarak 2 yemek kaşığı sıvı yağla beraber etlere eklenir .5dakika kadarda soğan ve biberlerle kavrulan etlere doğranmış domatesler ilave edilerek kısık ateşe alınır.5-6 dakika sonra salçası,tuzu, pul biberi ve1çay bardağı su ilave edilerek20 dakika kadar pişirilir.Ateşten almaya yakın kekik serpilerek1-2 taşım daha kaynatılır.İlave edilen su tamamen çektiğinde yemeğimiz pişmiş demektir.
Yanında pirinç pilavı ve sacın ortasına dökülen sarımsaklı yoğurtla servis edilir.

7 yorum:

  1. yani yemede yanında yat dedikleri bu olsa gerek harika ötesi olmuş.. şimdi bayramda bol bol yapıp sofralar şenlenir. Ellerine sağlık.. sevgiler...

    YanıtlayınSil
  2. Of of of of offf... Tam bir şölen olmuş. Ellerine sağlık. Yemek yemeye gidiyorum :)

    YanıtlayınSil
  3. mis gibi olmuştur ellerinize sağlık...

    YanıtlayınSil
  4. amaa buu çokkk efiss görünüyorr tatlımm yaa:))
    kurban arefesinde iyi oldu bu tarif...
    :))kısmetse bu şekilde uygulayayım bakalım birde...
    yoğurtlu sunum ilk defa gördüm
    çokk şık bir sunum olmuş...
    ellerine sağlık canısı...
    sevgilerimle...

    YanıtlayınSil
  5. Nefis görünüyor tam bayrama uygun,ellerine sağlık:)

    YanıtlayınSil
  6. tek kelime ile harika görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlayınSil
  7. Bu görüntü bu saatte beni eritti resmen :) nefis görünüyor gerçekten, ellerinize saglık..

    YanıtlayınSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...