2014'ün son gününden merhaba:)Sayfama hoş geldiniz.Bir yılı daha geride bırakırken gelecek yılın hepimiz için sağlıklı,huzurlu bir yıl olmasını diliyorum...
Bugün sacda et sote yapalım mı en pratiğinden:)Yazın mevsiminde hazırladığımız menemenlerimizden kullanalım bu yemeğimize olur mu?Öncelikle saca etleri koyalım kendi suyunu salıp çekene kadar pişirelim.Bir miktar zeytin yağı ilave ederek 2 adet kuru soğan doğrayalım soğanlar diriliğini kaybedene kadar et ile birlikte sote edelim.Menemenden ilave ederek tuzunu,pul biberini ve 1 yemek kaşığı salçayı ekleyerek karıştıralım.10 dakika kısık ateşte et ile sebzenin tadı birbirine geçene dek pişirelim.Tek başına ya da yanında pilavla servis yapabilirsiniz ancak en güzeli bana göre sacı ortaya koyup ekmeğinizi banarak yiyin:)Tadı böyle çıkar:)Afiyet olsun.
Arşivimde ki diğer sac kavurma tarifi içinse, BURAYA bakabilirsiniz.
Sağlıkla,HOŞÇA KALIN..
MUTLU SENELER
nefis olmuş canım.ellerine sağlık.mutlu yıllar dilerim.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilSevgiyle kal.
Çok güzel görünüyor ellerin dert görmesin.
YanıtlaSil