ŞEKER PANCARI TURŞUSU:
Şeker pancarını yukarıda gördüğünüz şekli ile haşladım.Tabi haşlamadan önce temizce yıkanmalı isteyen kabuklarını soyup öylede haşlayabilir ancak kalın kabuklu olduğu için bana zor geldiğinden ben yıkayıp,haşlayıp öyle soydum kabuklarını bu çok daha pratik:)Soyduktan sonra dilimlenerek yenilebilir harika doğal tatlı sizlere:)Yada doğranarak soğuk suda su birkaç kez değiştirilerek bekletilir.Böylelikle tatlısı çıkarılır.Sarımsak,tuz,sirke pancarın miktarına göre ölçülendirilerek kavanoz veya bidona turşusu kurulabilir.2 günde hemen turşunuz hazır. Özellikle bulgur pilavı ile sofraya çok yakıştırdığım bir turşu dur.
Çok güzel, hiç tadını bilmediğim bir lezzet ama rastlarsam alıcam ve tadıcam elinize sağlık..
YanıtlaSilAllah'a emanet olun.
Çok lezzetli olur
YanıtlaSilÇok lezzetli olur
YanıtlaSil1 kiloluk kavanoza ne kadar sirke tuz koymaliyiz
YanıtlaSilBen de yapıyorum pancar turşusunu sevenler için çok güzel...ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilBenden yeri deniyeceğim yapabilirsem
YanıtlaSilEllerinize saglık bende şimdi yapicam inşallah guzel olur
YanıtlaSilEllerinize saglık bende şimdi yapicam inşallah guzel olur
YanıtlaSilNereden alabiliriz
YanıtlaSil