Günaydın:))
Bu aralar blogumu ihmal ediyorum,farkındayım ama inanın çok yoğun günler geçiriyorum.Bir düzen oturtana kadar sanırım bu böyle devam edecek.Sayfamı ve sizlere misafir olmayı çok özledim:)Sayfalarınızı en kısa zamanda ziyaret edeceğimi umuyorum.Beni merak edip mail atan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum selam ve sevgilerimi gönderiyorum.
Bugün sizlerle şehrimizde ki , Fırat nehrinden eşimin,abisi ile tutmuş olduğu balıklardan soframıza düşenleri paylaşmak istiyorum.Balıklar sazan balığı ama genelde Fırat balığı diye bilinir buralarda.Amatör balıkçıların bile kolayca yakalayacağı balıklar e nede olsa sazanlar:))
BALIĞIN HAZIRLANIŞI:
Balığın derisi soyularak çıkarıldıktan sonra yıkanarak her iki yüzüne de bıçakla çizikler atılır.(Böylece daha iyi pişer ve ince kılçıkları erir.)Kağıt havlunun üzerine alınarak suyu emilir.Pul biber,tuz ve kekik karışımına bulanan balıklar,sacda tereyağını eritip kızdırdıktan sonra yağa bırakılarak kızartılır.
SOĞAN SALATASI :
Soğanlar halka halka doğranarak yıkanır.Suyu süzülerek içine kırmızı biber,tuz ve sumak katılarak yoğrulur.Üzerine limon suyu ve zeytinyağı dökülerek servis tabağına alınır.AFİYET OLSUN..
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle,HOŞÇA KALIN:))
harika görünüyor.hem oun ateşinde ,hem de sacın üzerinde tadınada doum olmamıştır sevgiler.
YanıtlaSilbende bu sıralar yoğunum ve dediğin gibi çok fazla internete giremiyorum :)
YanıtlaSilbalıklarda harika olmuştur eminim , taze taze :) afiyet olsun sizlere.
sevgilerimle...
Sazan balığının tadını pek bilmem ama nehir balıklarının tadına doyum olmaz onu biliyorum... Ellerinize sağlık...Eminim yemelere doyulmayan bir lezzet çıkarmışssınızdır ortaya..
YanıtlaSilHayırdır birincim, ne düzeni oturtuyorsun ? Güzel şeylerle meşgul olduğunu düşünüyorum. İnşallah öyledir :) Balığın odun ateşinde nefis olmuştur tabii :) Afiyet olsun hepinize canım.
YanıtlaSilhiiiii nasıl güzel olmuş o ,vallahi canım çekti,ellerine sağlık...
YanıtlaSilBayıldım!!!..hem sazan balığına hem Fırat nehrinden oluşuna hemde sacda yapılmış olmasına..
YanıtlaSilAblam özledik..yapma böyle :)
İnşallah bir düzene oturtursun hayatını..biz seni seviyoruz :)
Nefis görünüyor, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilNasıl lezzetli olmuştur o şimdi ellerine sağlık canım sevgiler...
YanıtlaSilcok lezzetli olmalı ellerinize sağlık
YanıtlaSilbende de durum farksız gülümm ya..
YanıtlaSilinşallahh her şey gönlünce olur..
balık harika,bir de odun ateşinde...
daha ne olsun ki..
ellerine sağlıkk emeği geçenlerin..
öpüyorum canımm..
muhabbetle..
Sazan balığına bayılırım (evdekiler bıktı sazan aşkımdan :)) Nefis görünüyor balıklar, ellerine sağlık..
YanıtlaSilOdun ateşinde üstelik sacta pişmiş yemeğe doyum olmaz. Sevgiler.
YanıtlaSilAYY BEN ARTIK BLOG DOLAŞMAYACAĞIM
YanıtlaSilBÜTÜN GÜZEL ŞEYLER BU AKŞAM BİR ARAYA TOPLANMIŞ
ELLERİNE SAĞLIK
HAYIRLI GECELR
Selamünaleyküm ellerine sağlık balık tarifin güzelmiş. Okulların açılmasıyla bloglarda yayınlarda da bir azalma oldu ama inanıyorum ki tekrar eski ritme girerler..
YanıtlaSilTakipteyim Allah'a emanet ol..
ellerine sağlı canım nefis görünüyor kışı zaten balık mevsimi olduğu için seviyorum
YanıtlaSil