Günaydın:))
Hayırlı cumalar.Cumanın rahmet ve bereketi hepimizin üzerine olsun.
Bugün ,daha önce BURADA paylaştığım ev yufkasından hazırladığım tava böreğini bu defa hazır yufka ile içini ise kıyma ve ıspanakla hazırladım.Onun tarifini vereceğim.Tek başına ,bir öğün yetecek kadar doyurucu ve nefis bir börek oldu.
Kıymanın ve ıspanağın içindeki demir vitamini ayranla alındığında demirin tam emilimi sağlanmıyormuş,demir eksikliği ile uğraşan biri olarak yıllarca etin ,yeşil sebzelerin yanında hep ayran kullanarak ne kadar yanlış beslenmişim:(( Ben yanına sıcacık bir mercimek çorbası ve bol salata ile servis yaptım.
KIYMALI,ISPANAKLI BÖREK
MALZEMELER:
3 adet yufka,
2 adet yumurta,
yarım su bardağı süt,
yarım su bardağı sıvı yağ
İÇ MALZEMESİ:
200 gr kıyma,
1 adet kuru soğan,
300 gr ıspanak,
1 tatlı kaşığı salça,
tuz,pul biber,
2 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Tavaya yağ konularak , soğan yemeklik doğranıp hafif pembeleşinceye kadar kavrulunca içine kıyma katılır .Kıyma suyunu çekip kavrulunca ayıklanmış,temizlenmiş ıspanaklar doğranarak kıymaya ilave edilir. Ispanaklar da 3-4 dakika karıştırılarak kıyma ile beraber kavrulur.Salça ve tuz eklenir bir kaç dakika daha ıspanaklar suyunu az çekene kadar pişirilerek bir kenara alınır.
Teflon tava yağlanır.Yufkanın bir tanesi dışarı taşacak şekilde tavanın içine serilir. Üstüne verilen malzemelerden çırparak hazırladığımız sostan kaşık yardımı ile sürülür.
2.yufkanın yarısı koparılarak serilir onunda üzerine sos serpilir.Üstüne hazırladığımız ıspanaklı harç konulur.2.yufkanın kalan yarısı harcın üzerine kapatılır.Sos gezdirilir.3. yufkada serilerek sos her yanına dökülür.Dışarı taşan en alttaki yufka en üste toparlanır kenarlarına kalan sos sürülür.Tavanın üzerine kapak kapatılarak kısık ateşte 5-6 dakika pişirilir.Daha sonra kapak yardımı ile ters düz edilerek üstte kalan kısımda pişirilir.Ilınınca dilimlenerek servis yapılır.
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olmasını diliyorum,HOŞÇA KALIN:))
Hayırlı cumalar.Cumanın rahmet ve bereketi hepimizin üzerine olsun.
Bugün ,daha önce BURADA paylaştığım ev yufkasından hazırladığım tava böreğini bu defa hazır yufka ile içini ise kıyma ve ıspanakla hazırladım.Onun tarifini vereceğim.Tek başına ,bir öğün yetecek kadar doyurucu ve nefis bir börek oldu.
Kıymanın ve ıspanağın içindeki demir vitamini ayranla alındığında demirin tam emilimi sağlanmıyormuş,demir eksikliği ile uğraşan biri olarak yıllarca etin ,yeşil sebzelerin yanında hep ayran kullanarak ne kadar yanlış beslenmişim:(( Ben yanına sıcacık bir mercimek çorbası ve bol salata ile servis yaptım.
KIYMALI,ISPANAKLI BÖREK
MALZEMELER:
3 adet yufka,
2 adet yumurta,
yarım su bardağı süt,
yarım su bardağı sıvı yağ
İÇ MALZEMESİ:
200 gr kıyma,
1 adet kuru soğan,
300 gr ıspanak,
1 tatlı kaşığı salça,
tuz,pul biber,
2 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Tavaya yağ konularak , soğan yemeklik doğranıp hafif pembeleşinceye kadar kavrulunca içine kıyma katılır .Kıyma suyunu çekip kavrulunca ayıklanmış,temizlenmiş ıspanaklar doğranarak kıymaya ilave edilir. Ispanaklar da 3-4 dakika karıştırılarak kıyma ile beraber kavrulur.Salça ve tuz eklenir bir kaç dakika daha ıspanaklar suyunu az çekene kadar pişirilerek bir kenara alınır.
Teflon tava yağlanır.Yufkanın bir tanesi dışarı taşacak şekilde tavanın içine serilir. Üstüne verilen malzemelerden çırparak hazırladığımız sostan kaşık yardımı ile sürülür.
2.yufkanın yarısı koparılarak serilir onunda üzerine sos serpilir.Üstüne hazırladığımız ıspanaklı harç konulur.2.yufkanın kalan yarısı harcın üzerine kapatılır.Sos gezdirilir.3. yufkada serilerek sos her yanına dökülür.Dışarı taşan en alttaki yufka en üste toparlanır kenarlarına kalan sos sürülür.Tavanın üzerine kapak kapatılarak kısık ateşte 5-6 dakika pişirilir.Daha sonra kapak yardımı ile ters düz edilerek üstte kalan kısımda pişirilir.Ilınınca dilimlenerek servis yapılır.
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olmasını diliyorum,HOŞÇA KALIN:))
ÖNCELİKLE GÜZEL DUANA AMİN DERİM
YanıtlaSilSONRASIND İSE BU NEFİS BÖREĞİNDEN BİR DİLİM ALIP ÇAYIMIN YERİNDE YERİM
ELLERİNE SAĞLIK GÜLÜM
HAYIRLI CUMALAR
Ellerinize sağlık enfes görünüyor. Ispanaklı böreğe bayılırım.
YanıtlaSilçok severim tava böreğini hem pratik hem de leziz olur,hele de ıspanaklısı.eline sağlık canım hayırlı cumalar..
YanıtlaSilpratik olduğu da, tadının nefis olduğu da kesin Birincim
YanıtlaSilellerine sağlık
hayırlı cumalar...
Canım sımsıcak yorumun için teşekkür ederim.Rabbim hepimizin hakkında hayırlı
YanıtlaSilne ise onu nasip etsin inşallah.Böreğin nefis ellerine sağlık.Hayırlı cumalar
sevgiler...
ellerinize sağlık.pratik olduğu için arada benimde yaptığım lezzetli bir börek çeşididir.paylaşımlarınız için emeğinize sağlık.
YanıtlaSilkıymalı olan herşeyi yerim :))
YanıtlaSilenfes...
ellerine sağlık canım...
Çok nefis olmuş ellerine sağlık çayın yanına çok iyi gider..olsada yesem :)
YanıtlaSilBende yeni öğrendim Birincim, ıspanak ve yoğurdu hep birlikte kullanırdık. Şimdi artık ikisini bir arada yemiyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık çok pratik lezzet bence :)
elin kolun dert görmesin canım ne kadar güzel görünüyor böreköyle bir kurtarıcı ki bizimkiler bayılır bende eğer işden yorgun gelmişsen başka şeyle uğraşmak istemiyorsam hemen bir börek yaparın hani reklamda hazır köfteyle islim kebabı yapan kadının başından eşi gül döktürüyor ya benim kolayca yaptığım börekte bizimkilere o kadar kıymetli olur. sırrımı paylaşayım:))
YanıtlaSilellerine sağlık canım cok güzel olmuş böreğin
YanıtlaSilBol bol ispanakli tarifler yayinliyor dostlarim ablacim bu gunlerde aldim yufkami aldim ispanagimi kiymam da var..hadi bakalim :)
YanıtlaSilEllerine saglik ablacim guzel bir haftasonu gecirmen dilegiyle.
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.
Ellerine saglik canim mis gibi kokusu buraya geldi,
YanıtlaSil