Günaydın:))
Bugünlerde sıkça yaptığım tavada su böreği,artık arşivimde yerini alsın demi:))
Ayrıca bu tarifimi 77.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği için Sevgili GÜLCAN 'a selam ve sevgilerimle birlikte gönderiyorum.Ben ev yufkası ile yaptım,dilerseniz hazır yufka ile de olur.
Ev yufkasının tarifini tam ölçü veremiyorum,önceden yapmıştım evde hazır duruyordu. İnşallah bir daha yaptığım zaman ölçülerine dikkat ederim ve paylaşırım.
Göz kararı bir tarif verecek olursam ;yarı yarıya süt ve su ,tuz ve un karıştırarak yoğrulan hamur bezelere ayrılarak oklava ile açılıp,sacda pişirilir.Serilerek kurutulur desteler halinde toplanarak üzeri temiz bir bezle kapatılır ve lazım oldukça el altında hazır kullanılır.
Her öğünde rahatlıkla tüketilebilir.Çayın,yemeğin,yanına yakışan bir börek:)
MALZEMELER:
3 adet yufka,
2 adet yumurta,
yarım su bardağı süt,
yarım su bardağı su ,
yarım su bardağı sıvı yağ,
İÇ MALZEMESİ:
ufak kase rendelenmiş beyaz peynir(lor,tulum hepsi olabilir) ,
yarım demet ince kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI:
Öncelikle yufkalar su ile ıslatılarak temiz bir bezin arasında 5-6 dakika bekletilir.(Hazır yufka ile yapacaksanız bu işleme gere yok)Pişireceğiniz tavanın içi hafif yağlanır.Yufkanın 1 tanesi yanlardan dışarı taşacak şekilde tavanın içine serilir.Üstüne malzemeleri çırparak hazırladığımız sostan kaşık yardımı ile sürülür.2. yufkanın yarısı koparılarak serilir onunda üstüne sos dökülür ve peynir ile maydanoz serpiştirilir.2.yufkanın kalan yarısı peynirlerin üzerine örtülür,sos dökülür 3.yufkada tavaya serilir sos her yanına dökülür.Dışarı taşan en alttaki yufka en üste toparlanır kenarlarına kalan sos sürülür.Tavanın üzerine kapak kapatılarak kısık ateşte ,3-4 dakika pişirilir daha sonra kapak yardımı ile ters düz edilerek üstte kalan kısımda pişirilir.Dilimlenerek servis yapılır.Afiyet olsun..
NOT:
Hazır yufkayı 5-6 dakika pişirin.(Ev yufkası daha önce çok kızartıldığı için az sürede pişer.)
Hazırladıktan sonra yarım saat bekletip daha sonra pişirirseniz yufkalar sosu emeceği için daha lezzetli olur.
Dilerseniz aynı şekilde iç malzemesi değişik kıyma,patates v.b. gibi farklı lezzette börekler hazırlayabilirsiniz.
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle...
HOŞÇA KALIN:))
merhaba canımm ancak gelebildim kusura bakma,güzle tarifin şimdi yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/11/tavada-ev-yufkasndan-peynirli-borek.html ellerine sağlık,çok sağol,öpüyorum,gene beklerim,selamlar
YanıtlaSilCanım,rica ederim ne kusuru,7-8 dakika oldu yayınlayalı zaten ,kolay gelsin:)Sevgiler:)
YanıtlaSilHayırlı akşamlar, uzun zamandır devam eden meşguliyetim dolayısı ile siz değerli blog arkadaşlarımı ziyaret edemedim. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılarımla..
ellerine sağlık birincim harika bir börek olmuş,bende sık sık yaparım bu böreği ama biz senin kadar marifetli değiliz arkadaşım hazır yufkadan bizimkiler:))o kadar heveslenip istememe rağmen kışlık yufka yapamadım anneciğim yapar her sene sağolsun , senin tarifinlede inş denemeyi isterim nasip olursa,selamlar sevgiler
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Ben de sık yaparım ve de çok severim ama maalesef hazır yufkayla. Böyle miss gibi ev yufkasıyla daha lezzetli olduğunu biliyorum. Rahmetli kayınvalidemin zamanında severek yerdik. Anılarım canlandı.
Sevgiyle kal.
Canım yufkaya bayılırım börek nefis ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık bayılırım yufkaya heledeböreğe ama cısssss yememek lazım
YanıtlaSiloooooh mis gibi olmuştur şimdi ..Afiyetler olsun canım..
YanıtlaSilellerinize sağlık nefis görünüyor afiyet olsun:)
YanıtlaSilsevgiler.
ellerine sqğlık canım cok nefis duruyor
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel görünüyor. sevgiler.
YanıtlaSilOhhh mis gibi ellerine sağlık...Maşallah 10 parmağın 10 marifet,ev yufkası yapmak kolay bir iş değil,afiyet şifa olsun sizlere....
YanıtlaSilYufka açmayı beceremediğim için bana çok zahmetli görünüyor Birincim. Gerçekten tarif çok güzel ellerine sağlık.
YanıtlaSilahh gümüşhanede de çok yapıyolar bu börekten:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok severim çookk:)
canım bu böreği hazır yufkayla yapıyorum bayılıyorum ama kurutulmuş yufkayla yapılınca eminim tadı daha bir lezzetli oluyordur..ellerine sağlık canım afiyetler olsun size..
YanıtlaSilGerçekten çok severim ,çıtır çıtır görünüyor ellerin dert görmesin sevgilerimle.
YanıtlaSilEllerine sağlık :)
YanıtlaSilMerhabalar.Ne güzel olur börekler o yufkayla.Harikasın.
YanıtlaSilEline sağlık
sevgiler