SAHUR MENÜ ÖNERİLERİ-23-
Kahvaltılıklar,
Çiğ Börek
ÇİĞ BÖREK
MALZEMELER ve YAPILIŞI:
3 yumurta,
1 paket kabartma tozu,
1 su bardağı su,
1 su bardağı yoğurt,
tuz,
aldığı kadar un ile yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilerek 10-15 dakika dinlendirilir.
KIZARTMAK İÇİN :
2 su bardağı sıvı yağ
İÇ MALZEMESİ:
300 gr kıyma,
2 adet rendelenmiş domates,
2 adet çok ince kıyılmış yeşil biber,
2 adet rendelenmiş soğan,
9-10 sap ince kıyılmış maydanoz,
karabiber,
pul biber,
tuz karıştırılarak yoğrulur.
Dinlenen hamur bezelere ayrılarak tatlı tabağı büyüklüğünde açılır.Yarısına hazırlanan iç malzemeden 1 yemek kaşığı konularak yayılır.Diğer yarısı üzerine kapatılarak yanlarına çatalla iz yapılarak yapıştırılır.2 su bardağı yağ ısıtılarak hazırlanan çiğ böreklerin iki yüzü de çevrilerek kızartılır.
Bu ölçülerle 24 adet çiğ börek çıkıyor.Siz yapacağınız çiğ börek sayısına oranla malzeme listesini azaltıp veya çoğaltabilirsiniz.Sıcak yada ılık servis yapılır.Afiyet olsun..
Çiğ Börek tarifimi sevgili arkadaşım GÜLCAN'A Ramazan iftar bereketi etkinliği için kolaylıklar dileyerek sevgilerimle birlikte gönderiyorum.
Geçen yıl ki Ramazan-ı Şerif 23. günü iftar menüsüne ise BURADAN bakabilirsiniz.
Kahvaltılıklar,
Çiğ Börek
ÇİĞ BÖREK
MALZEMELER ve YAPILIŞI:
3 yumurta,
1 paket kabartma tozu,
1 su bardağı su,
1 su bardağı yoğurt,
tuz,
aldığı kadar un ile yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilerek 10-15 dakika dinlendirilir.
KIZARTMAK İÇİN :
2 su bardağı sıvı yağ
İÇ MALZEMESİ:
300 gr kıyma,
2 adet rendelenmiş domates,
2 adet çok ince kıyılmış yeşil biber,
2 adet rendelenmiş soğan,
9-10 sap ince kıyılmış maydanoz,
karabiber,
pul biber,
tuz karıştırılarak yoğrulur.
Dinlenen hamur bezelere ayrılarak tatlı tabağı büyüklüğünde açılır.Yarısına hazırlanan iç malzemeden 1 yemek kaşığı konularak yayılır.Diğer yarısı üzerine kapatılarak yanlarına çatalla iz yapılarak yapıştırılır.2 su bardağı yağ ısıtılarak hazırlanan çiğ böreklerin iki yüzü de çevrilerek kızartılır.
Bu ölçülerle 24 adet çiğ börek çıkıyor.Siz yapacağınız çiğ börek sayısına oranla malzeme listesini azaltıp veya çoğaltabilirsiniz.Sıcak yada ılık servis yapılır.Afiyet olsun..
Çiğ Börek tarifimi sevgili arkadaşım GÜLCAN'A Ramazan iftar bereketi etkinliği için kolaylıklar dileyerek sevgilerimle birlikte gönderiyorum.
Geçen yıl ki Ramazan-ı Şerif 23. günü iftar menüsüne ise BURADAN bakabilirsiniz.
elinize sağlık, afiyetler olsun... :)
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık harika sahur menüleri verdin
YanıtlaSilsevgiler...
Eh o 24 tanenin hepsini ben yiyeceğime göre... bir ölçü daha yapmak lazım :)) Çok severim çiğ böreği :))) Ellerine sağlık canikom.
YanıtlaSilÇok severim,eline sağlık
YanıtlaSilYengem çiğ börekte çok iyidir onun sayesinde yiyebiliyorum :) ben yapamıyorum daha doğrusu hamur açmayı bilmiyorum.
YanıtlaSilÇok severim Birincim ellerine sağlık.
severek yapıp yediğim bir tarif...ellerinize sağlık
YanıtlaSilcanım merhaba, hayırlı cumalar :) çok severim çiğ böreği, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilsimdi yayınladımm http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/08/cig-borek.html gene beklerimm selamlar :)