BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

20 Kasım 2017 Pazartesi

TUBA HANIMIN MASASI

Sayfama hoş geldiniz değerli okurlarım.Sizlere uzun bir aradan sonra arkadaşımın gün masası ile geldim.Bugün yıllardır devam eden arkadaş gurubumuzla olan günümüz,Tuba Hanımdaydı.Bizi güler yüzü harika misafirperverliğinin yanı sıra nefis lezzetleri ile karşıladı.Misafir menülerinize öneri,fikir olur umarım.
Menü:Mantı salatası,
Yeşil mercimekli börek,
Kuru patlıcan ve kuru biber dolma,
Tarçınlı misket kurabiye,
Gevrek tuzlu kurabiye,
Kolay yaşpasta ve Hazır yufkadan burma tatlısı
Daha öncede arkadaşımın bizler için hazırladığı gün masalarını BURADA ve BURADA paylaşmıştım.Burada yazan kısımlara tıklayarak bakabilirsiniz.




          Mantı salatası 
2 su bardağı mantı 
2 su bardağı nohut 
3 adet közlenmiş kırmızı biber 
1 kutu Mısır konserve
Yarım demet soğan maydonoz dere otur zeytinyağı limon önce nohutları haşlıyoruz sonra mantıyı haşlayıp süzülürken sonra zeytinyağıyla yağlıyorız diğer malzemeleri doğrayıp karıştırıyoruz
        Tarçınlı misket kurabiye 
Bir subardağı fındık unu 
2'5 su bardağı pudra şekeri 
200 gr oda sıcaklığında tereyağı
Un kabartma tozu 
Malzemeleri karışstırp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz 18 0 derece fırında pişiriyoruz kurabiyeler fırından çıkınca 10 dk ilk sıcağının geçmesini bekliyoruz bir kapta hazırladığımız bir çorba kaşığı tarçın bir çorba kaşığı pudra şekerini karıştırıp kurabiyrleri ona buluyoruz 
         Kolay yaş pasta 
5 paket Eti kakaolu bisküvi 
3 paket krem şanti 3 su bardağından birer parmak eksik süt
1 su bardağı ceviz
Bir paket çikolatalı puding
Sütle kremşantiyi iyice çırpıyoruz Bisküvileri kırıp cevizle birlikte kremşantinin içine katıyoruz yarım saat dolapta bekletiyoruz  pudingi pişirip soğduktan sonra üzerine döküyoruz üzerini Hindistan cevizi ve cevizle süslüyoruz
        Gevrek tuzlu kurabiye 
125 gr tereyağı 
2 yumurta birinin sarısı üzerine
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz 
2 çay bardağı sıvı yağ 
2 çorba kaşığı sirke
Kabartma tozu
4-4,5 su bardağı un
   Hazır yufkadan burma tatlısı
12 kat baklava yufkası,
200 gr ceviz içi,
250 gr tereyağı (eritilmiş).
     Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı su,
1 dilim limon
 Şerbeti için,
ilk olarak tencereye su ve toz şeker konulup, kaynamaya bırakılır.
Kaynayan şerbetin içerisine limon suyu ilave edilir ve ılınması için kenarda bekletilir.
Tereyağı eritilip hazır edilir.
İki yufka üst üste konulup düz bir zemin üzerine alınır.
Her yerine güzelce tereyağı sürülür ve ceviz içi serpiştirilir.
Oklava yufkanın üzerine konulur ve bir ucundan üzerine doğru kıvrılıp, dikkatlice sarılır.
Oklavaya sarılan yufkalar, kenarlarından içe doğru yavaşça büzdürülür.
Dikkatlice oklavadan çıkartılır ve yağlanmış borcam tepsiye dizilir.
Yufkaların tamamı aynı şekilde hazırlandıktan sonra, kalan tereyağı üzerilerine dökülür.
Önceden ısıtılan 180° fırında, kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından çıkartılan burma baklavanın ilk sıcağı çıktıktan sonra, üzerine ılık şerbet gezdirilerek dökülür.
Cevizli burma baklava, 2 saat kadar dinlendirildikten sonra servise sunulabilir..      

MERCİMEKLİ BÖREK
      MALZEMELER ve YAPILIŞI:
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek,
Domates ,çarliston biber,kuru soğan, tuz,pul biber
Soğanları küçük küçük doğrayıp iyice kavuralım 
Domates ve biberleri de küçük doğrayıp katalım.( ben kış için hazırladığım sostan kullandım)
İyice kavurup mercimeği de ekleyerek 2-3 dk kavurarak soğumaya  bırakalım.
5 adet hazır yufkaya tek tek her tarafına gelecek şekilde
1 su bardağı su,
1 su bardağı sıvı yağı çırparak hazırladığımız harçtan sürelim.Dilediğiniz şekil keserek mercimekli harçtan koyup saralım.
(Bir gece buzlukta beklenirse daha çıtır çıtır olur)Fırına koyacağınız zaman üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serperek 175 derece fırında 20-25 dakika kızarana dek pişirelim.Afiyet olsun.

Sağlıkla,Hoşça kalın:)

1 yorum:

  1. Harika bir menü ve sunum,afiyetler olsun sizlere,Tuba hanımın ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...