Hayırlı Cumalar,
Cuma'nın rahmet ve bereketi hepimizin üzerine olsun.
Balığı en güzel ve sağlıklı pişireyim dersen; ızgara,fırın yada mangal da olur derim her zaman ama arada tavada pişirmenin lezzetini de aradığımızda tavaya da girer bizde balıklar:)
Levreği bu şekilde pişirmediyseniz mutlaka deneyin oldukça lezzetli oluyor.Temizlenip, suyu süzülen balıkların üstleri aralıklarla çizilir.Böylece daha güzel pişmesi sağlanır.Daha sonra tuzlanıp, unlanarak yumurtaya bulanır.Tava ısıtılarak zeytinyağı konulur ve yağ iyice kızdırıldıktan sonra (balıkların tavaya yapışmasını önler)yumurtaya bulanan balıklar tavaya alınarak kızartılır..3-4 dakika sonra çevrilerek her iki tarafı da kızartılan balıklar kağıt havlu üzerine alınıp fazla yağı bıraktıktan sonra servis tabağına alınarak soğan,limon ve salata eşliğinde servis yapılır.
Bana göre balığın peşine en güzel yenilebilecek tatlı sıcak helva.Hazırları da var ancak evde yapayım derseniz daha önce güveçlerde yaptığım sıcak helva tarifime BURADAN bakabilirsiniz.
Aynı şekil hazırladığım helvayı bu defa tepside pişirdim ve öylece tepsiden yendi:))
Hayırlı,sağlıklı ve huzurlu bir hafta sonu geçirmeniz dileklerimle..
HOŞÇA KALIN:))
Birsen ellerine sağlık afiyet olsun izleyicilerindenim benimkinede beklerim
YanıtlaSilBalık sevmeyen bırı olarak balığı atlıyorum ve helvaya dırek dalıyorum :)) helvan harıka olmuş,ellerıne saglık.
YanıtlaSilOhh menü süper,balık enfes görünüyor...helvayı da en kısa zamanda deneyeceğim...
YanıtlaSilBirsen kusura bakma görmemişim teşekkür ediyorum sevgiler
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık nefis görünüyor hayırlı cumalar,sevgiler...
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilikisine de bayıldım ellerine sağlık. Muhteşem bir akşam yemeği olmuş. Balığın her türlüsünü severim, sıcak helvaya kim hayır diyebilir.
Sevgiyle kal.
bir de bol salata varsa oh daha ne olsun :)
YanıtlaSilellerine emeklerine sağlık canım.
balık sağlıktır ellerinize sağlık sizinde
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım... nasılsın? inşallah iyisindir? ben hayırsızım ugrayamıyorum :( kızları ve seni çook öpüyorum.
YanıtlaSilsevgilerimle
ablacım ellerine sağlık hem balık hem helva nefis görünüyor..
YanıtlaSilhevayı denemeyen bi ben kaldım biliyorum :)
afiyetle..