Günaydın:))Hayırlı Cumalar..Cumanın rahmet ve bereketi hepimizin üzerine olsun..
Bugün ki tarifimi kızımın doğum gününe yapmıştım.77.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği için Sevgili GELİBOLU 17 ye gönderiyorum.Umarım bol katılımlı bir etkinlik olur.Kolay gelsin arkadaşım...
Truff arada sırada kalan kekleri değerlendirmek için yaptığım tatlı atıştırmalıktan çıktı.Lezzeti evde tutulunca bayramlarda ve misafir sofralarında ikramlıkların arasında yerini aldı:)
Tepside yapılan keklerde özellikle kenar kısımlar kalıyor yada kekler bir şekilde artıyor ve bayatlıyor en güzeli bu şekilde değerlendirmek.Fazla yapacaksanız eğer hemen bir kek çırpıp onunla da yapabilirsiniz.Hazır baton keklerden kullanabilirsiniz,özellikle kakaolu kek çok uygun oluyor bu tarif için.
Sizlerde denemek isterseniz oldukça ekonomik ve leziz truf tarifim için buyurun bakalım:)
MALZEMELER:
4 su bardağı kek parçacıkları,
1 su bardağı çikolata sosu,
3 yemek kaşığı ceviz içi
YAPILIŞI:
Kek parçalarını robottan çekin ve üzerine çikolata sosunu ve ceviz içini ekleyin.(Ceviz içi yerine fındık parçacıkları da olabilir.)Kıvamını ayarlamak için çikolata sosunu veya kek parçacıklarını artırabilirsiniz..Sıvı ele yapışan bir karışım olursa kekini ,koyu olursa çikolata sosunu artırın.Elinize fazla yapışmamalı yuvarlayabileceğiniz kıvamı almalı.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak eşit toplar yuvarlayıp,isteğinize göre;
hindistan cevizine,
fındık veya ceviz içine ,
pudra şekerine,
kakaoya,
çikolata sosuna,
pasta süsüne,
antep fıstığı tozuna vs bulayarak muffin kağıtlarına koyarak servis yapabilirsiniz.Ben hindistan cevizi fındık içine bulayarak servis yaptım.AFİYET OLSUN..
NOT:Çikolata sosu yerine 1 su bardağı süte, 2 yemek kaşığı pudra şekeri,2 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı eritilmiş margarin karıştırıp ısıtarak ılındıktan sonra kek parçacıklarını ilave edip yoğurarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlamak kaydıyla da trufflarınızı hazırlayabilirsiniz.
Hayatınızdaki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..
HOŞÇA KALIN:))
ellerine sağlık birincim truff harika gözüküyor ,tatlı kızınında doğum gününü kutluyorum ALLAH hayırlı,sağlıklı,uzunn ömürler versin inş nice yaşlara, yanaklarına bir öpücükde benim için kondur canım:))selamlar sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık canım truf yapmayı çok istiyorum ama daha denemedim inşallah yakında ben de paylaşırım sizinle
YanıtlaSilbende bayram için yapmıştım,yemesinden çok yapmasını severim :)ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilBayılıyorum bu tek lokmalık lezzete..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgiler.
cok güzel görünüyor eminimö tadıda cok güzeldir ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilCanım küçük atıştırmalıkları çok severim ve mümkün olduğunca trufu evden eksik etmem.Krema ile
YanıtlaSildenemeni tavsiye ederim ellerine sağlık alıp kaçıyorum sevgiler...
Çoook teşekkürler canım yarınkı misafirlerim için harika olacak
YanıtlaSilHayırlı cumalar canım ellerine sağlık trufflar harika görünüyor benim favorim fındık kırığına batırılmış olan....sevgiler...
YanıtlaSilGünaydın canımm,hayırlı cumalar...güzel tarifin şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/11/truff.html yayında ellerine sağlık,teşekkürler,gene beklerim :)
YanıtlaSilHayırlı cumalar, Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel, leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
çok ciciler...
YanıtlaSilçok beğendim...
banada var mı?? :))
ellerine sağlık canım...
biz kadınlardan kaçarmı...helede blogcu olunca hiç bişey artırmayız alimallah:))) bende çok severim ..truf yapmayıda yemeyide......artan malzemeleri değerlendirmeyide....:)
YanıtlaSilGörünüşü de çok şeker. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilOooo Harika bunlar çerez niyetine yer yer mekik çekerim:)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım